JAV reikalauja iš Izraelio atsakomybės dėl žurnalistės Sh. Abu Akleh žūties

Jungtinės Valstijos pirmadienį pareikalavo iš Izraelio atsakomybės, žydų valstybės kariuomenei pirmą kartą pripažinus, kad vienas iš jos karių tikriausiai nušovė garsią palestiniečių ir amerikiečių reporterę Shireen Abu Akleh, palaikęs ją kovotoja.

Izraelio kariuomenė pirmadienį paskelbė, jog yra „didelė tikimybė“, kad Sh. Abu Akleh nušovė izraeliečių karys, per klaidą palaikęs ją kovotoja.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Izraelio kariuomenė pirmadienį paskelbė, jog yra „didelė tikimybė“, kad Sh. Abu Akleh nušovė izraeliečių karys, per klaidą palaikęs ją kovotoja.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 8:23 AM

„Palankiai vertiname Izraelio atliktą šio tragiško incidento peržiūrą ir dar kartą pabrėžiame, kad šiuo atveju svarbu užtikrinti atsakomybę, pavyzdžiui, nustatyti politiką ir procedūras, kad ateityje panašūs incidentai nepasikartotų“, – sakoma Valstybės departamento atstovo spaudai Nedo Price'o pareiškime.

Izraelio kariuomenė pirmadienį paskelbė, jog yra „didelė tikimybė“, kad Sh. Abu Akleh nušovė izraeliečių karys, per klaidą palaikęs ją kovotoja.

Iki šiol kariuomenė tvirtino, jog neįmanoma nustatyti, kas paleido šūvį, nusinešusį žurnalistės gyvybę, ir sakė, kad tai galėjo būti kovotojų paleista kulka.

Garsi arabų naujienų televizijos „al Jazeera“ žurnalistė, JAV pilietybę turėjusi palestinietė, buvo nušauta gegužės 11 dieną, kai rengė reportažą apie Izraelio pajėgų reidą netoli Džanino pabėgėlių stovyklos Vakarų Kranto šiaurėje.

Sh. Abu Akleh vilkėjo neperšaunamą liemenę su užrašu „Spauda“ ir buvo užsidėjusi šalmą. Kulka jai pataikė į galvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.