Prancūzijos atominiame povandeniniame laive „La Perle“ antrą kartą kilo gaisras

Prancūzijos atominis povandeninis laivas, kurį 2020 metais nuniokojo gaisras, vėl užsiliepsnojo artėjant prie pabaigos jo remontui Viduržemio jūros Tulono uoste, antradienį pranešė pareigūnai.

Šioje 1997 m. lapkričio 29 d. darytoje nuotraukoje Prancūzijos branduolinis povandeninis laivas „La Perle“ stovi šalia Prancūzijos karinio laivo „Le Suffren“ Tunise.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šioje 1997 m. lapkričio 29 d. darytoje nuotraukoje Prancūzijos branduolinis povandeninis laivas „La Perle“ stovi šalia Prancūzijos karinio laivo „Le Suffren“ Tunise.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-27 15:57

Apie 90 ugniagesių atvyko likviduoti laive „La Perle“ rusenimo, kuris tikriausiai įsiplieskė „maisto produktams naudojamo sandėlio“ izoliacijoje, naujienų agentūrai AFP sakė vietos jūrų administracijos atstovas Pierre'as-Louis Josselinas.

Pranešama, kad per incidentą užfiksuotas „degimas be liepsnų“, o pirmadienio vakarą ugniagesiai užgesino visus ugnies židinius.

„Radioaktyvumo pavojus nebuvo kilęs“, – pridūrė P.-L. Josselinas, paaiškindamas, kad povandeniniame laive buvo branduolinio kuro, tačiau jo reaktorius neveikė.

Incidento priežastis dar nenustatyta. Tyrimą atlieka valstybinė povandeninių laivų gamintoja „Naval Group“, kuri buvo atsakinga už remonto darbus.

Pirmą kartą gaisras atomlaivyje „La Perle“ kilo 2020 metais, kai jis buvo Tulono uoste. Tąsyk ugnis siautėjo 14 valandų, o suvaldytos jos buvo 100 ugniagesių ir 150 pagalbininkų pastangomis.

„La Perle“, pradėtas eksploatuoti 1993 metais, yra puolamasis povandeninis laivas, naudojamas laivams sekti, lėktuvnešiams lydėti, pakrančių žvalgybos misijoms vykdyti ir specialiosioms pajėgoms dislokuoti.

Po 2020 metais įvykusio gaisro jis buvo nugabentas į šiaurinės Prancūzijos Šerbūro uostą remontui, o 2020 metų spalį buvo grąžintas į Tuloną – Prancūzijos Viduržemio jūros laivyno bazę.

„Šis incidentas nepalyginamas su įvykusiu 2020 metais, kai įvyko pramoninis gaisras su didelėmis liepsnomis“, – pareiškė P.-L. Josselinas.

Jis negalėjo pasakyti, ar dėl vėliausio incidento bus atidėtas „La Perle“ grįžimas į aktyviąją tarnybą. Buvo planuojama, kad tai įvyks 2023 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.