Ištrūko iš namų arešto: iš šalies pabėgo buvusi Rusijos valstybinės televizijos žurnalistė M. Ovsianikova

Buvusi Rusijos valstybinės televizijos žurnalistė Marina Ovsianikova pabėgo iš šalies išvengusi namų arešto, pranešė jos advokatas.

​Buvusi Rusijos valstybinės televizijos žurnalistė Marina Ovsianikova pabėgo iš šalies išvengusi namų arešto, pranešė jos advokatas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Buvusi Rusijos valstybinės televizijos žurnalistė Marina Ovsianikova pabėgo iš šalies išvengusi namų arešto, pranešė jos advokatas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Marina Ovsianikova.<br>Stop kadras.
Marina Ovsianikova.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-10-17 20:47

Kovo mėn. M. Ovsianikova pertraukė tiesioginę transliaciją, protestuodama prieš karą Ukrainoje, laikydama plakatą, kuraime anglų kalba buvo rašoma: „Jokio karo. Rusai yra prieš karą.“

Rusų kalba ant plakato buvo parašyta: „Karui – ne. Sustabdykite karą. Netikėkite propaganda. Jie čia jums meluoja“.

M. Ovsianikovos advokatas Dmitrijus Zachvatovas sakė, kad ji ir jos dukra pabėgo iš Rusijos praėjus kelioms valandoms po to, kai išvyko iš vietos, kur buvo laikoma namų arešto sąlygomis, ir dabar yra globojamos neįvardytos Europos valstybės.

„Dabar jos yra Europoje, – pridūrė jis. – Joms viskas gerai. Jos laukia, kol apie tai galės kalbėti viešai, bet kol kas tai nėra saugu“.

M. Ovsianikova buvo laikoma namų arešto sąlygomis nuo rugpjūčio mėn. po to, kai ji surengė vienišą protestą prie Kremliaus, laikydama plakatą su užrašu „Putinas yra žudikas. Jo kariai yra fašistai.“

Parengta pagal „Sky News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?