E. Rinkevičius: Latvija nesuteiks prieglobsčio nuo mobilizacijos bėgantiems rusams

Latvija griežtai tikrins visus šalyje nuolat ar laikinai gyvenančius Rusijos piliečius, o daliai jų po tokių patikrinimų leidimai gyventi čia tikriausiai nebus pratęsti. Tai interviu televizijos kanalui „Current Time“ pareiškė Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

Edgaras Rinkevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Edgaras Rinkevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2022, 5:48 PM

Šiuo metu leidimus gyventi Latvijoje turi apie 10 tūkst. Rusijos piliečių.

„Mes mažinsime leidimų gyventi Latvijoje skaičių ir nepratęsime leidimų, kurie buvo išduoti dėl investicijų, taip pat pagal kitas programas“, – pabrėžė ministras. Jis neatmetė, jog rusams, norintiems prasitęsti leidimus, bus pateikiami klausimai: „Kam priklauso Krymas? Kas vyksta Ukrainoje?“, kad paaiškėtų jų politinės pažiūros.

Pasak ministro, Latvija nepriims rusų, kurie išvyksta iš savo šalies, kad išvengtų mobilizacijos. „Šie žmonės yra ne prieš karą, kurį Rusija kariauja Ukrainoje, o prieš mobilizaciją, ir tai didelis skirtumas, – paaiškino E. Rinkevičius oficialiosios Rygos poziciją. – Jeigu manote, kas tai, kad dabar darosi Rusijoje, yra neleistina, tai stokite prieš Rusijos valdžią“.

Rugsėjo pabaigoje Latvija kartu su kitomis Baltijos šalimis uždraudė atvykti Rusijos piliečiams su turistinėmis vizomis, bet tebepriima prašymus suteikti politinį ir humanitarinį prieglobstį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.