Žaibui trenkus į kilimo ir tūpimo taką teko uždaryti Valensijos oro uostą

Valensijos oro uoste Ispanijos rytuose šeštadienį buvo sustabdyti skrydžiai, kai po kelių valandų liūties į kilimo ir tūpimo taką trenkė žaibas ir užplūdo didelis potvynis, pranešė oro uosto pareigūnai.

Žaibui trenkus į kilimo ir tūpimo taką teko uždaryti Valensijos oro uostą.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Žaibui trenkus į kilimo ir tūpimo taką teko uždaryti Valensijos oro uostą.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-12 18:03

Vėlai penktadienį audrai prasidėjus rytinę pakrantę plakė stiprus vėjas ir smarkus lietus, o anksti šeštadienį liūtis sustiprėjo. „Trenkus žaibui Valensijos oro uosto kilimo ir tūpimo takas nebeveikia. Remonto darbai prasidės kuo skubiau“, – tviteryje pranešė Ispanijos oro uosto operatorė AENA.

Ispanijos skrydžių valdymo tarnyba „Enaire“ pranešė, kad dėl audros buvo sustabdyti visi skrydžiai į oro uostą ir iš jo. „Smarkios perkūnijos virš Valensijos oro uosto privertė sustabdyti visus kilimus ir nusileidimus“, – rašoma tviteryje.

Remiantis Valensijos oro uosto paskelbta informacija, mažiausiai devyni atvykstantys skrydžiai buvo nukreipti į alternatyvius Alikantės, Barselonos, Ibisos ir Madrido oro uostus. Vandeniui užliejus kilimo ir nusileidimo taką iš pradžių skrydžiai buvo sustabdyti, tviteryje pranešė regiono pagalbos tarnybos, remdamosi oro uosto pareigūnais.

Valensijos oro uosto socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtoje filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip sparčiai plūsta potvynio vanduo netoliese esančiame kelyje ir užlieja stovintį automobilį, kitoje matyti lėktuvą talžanti kruša.

Audra sustabdė ir traukinius keliose priemiestinių maršrutų linijose Valensijos rajone, pranešė valstybinė geležinkelių operatorė ADIF. Valensijos vyriausybė nurodė, kad nukentėjo ir kelios metro linijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.