Ispanijoje rasta 20-metė lietuvė apsvaiginta narkotikais: įtaria, kad tapo penkių vyrų seksualinio nusikaltimo auka

Prieplaukoje Puerto Banuse, esančioje į pietvakarius nuo Marbeljos, Ispanijoje, rastos nuo narkotinių medžiagų apsvaigusios 16 ir 20 metų merginos, kurios, kaip įtariama, galėjo tapti seksualinio pobūdžio nusikaltimo aukomis.

Ispanijoje 20-metė lietuvė ir 16-metė anglė rastos apsvaigintos nuo narkotikų: galimai tapo penkių vyrų seksualinio nusikaltimo aukomis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Ispanijoje 20-metė lietuvė ir 16-metė anglė rastos apsvaigintos nuo narkotikų: galimai tapo penkių vyrų seksualinio nusikaltimo aukomis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2022, 1:05 PM, atnaujinta Nov 16, 2022, 1:37 PM

Šį sekmadienį Ispanijos pareigūnai sulaikė penkis, skirtingų tautybių vyrus, kurie, kaip įtariama, laikė nepilnametę ir 20 metų merginą galimai apsvaigusias nuo narkotikų.

Maždaug apie penktą valandą ryto Ispanijos policijai paskambino 16-metė mergina iš Puerto Banuso, pranešusi, kad su ja susisiekė jos bendraamžė draugė, kuri verkė, buvo labai susinervinusi ir sutrikusi.

Kaip nurodė mergina, skambutis nutrūko, ir ji, susirūpinusi dėl savo draugės, perskambino, tačiau išgirdo vyrišką balsą, kuris angliškai paprašė savininkės telefono PIN kodo, o paskui nutraukė skambutį. Skambučio sulaukusi mergina policijai pasakojo, kad jos draugė greičiausiai buvo su keliais vyrais ir kad šie buvo ginkluoti.

Jai pavyko nurodyti namo adresą, kuriame buvo jos draugė. Netrukus pasirodė pareigūnai, kurie liepė name buvusiems žmonėms išeiti, tačiau niekas neatsiliepė. Kadangi durys buvo atviros, jie nusprendė įeiti į namą, norėdami užtikrinti merginos, kuri prašė draugės pagalbos, saugumą.

Pareigūnai pateko į terasą ir pro langą pastebėjo du jaunus vyrus, kurie nekreipė dėmesio į jų raginimus. Vėliau policininkai pamatė dar tris jaunus vyrus, kurie peršoko per terasą. Vienas iš jų, nukritęs ant žemės, susilaužė kulkšnį.

Vienas iš pareigūnų liko prie nukritusio 20-mečio iš Jungtinės Karalystės. Kitas pareigūnas vijosi du pasprukusius vaikinus – iranietį ir airį. Vėliau jie buvo sustabdyti padedant atvykusiems patrulių automobiliams. Gaudynių metu buvo sužeistas vienas policininkas.

Tuo pat metu prie namo atvyko daugiau policijos pareigūnų, kurie įėjo į vidų. Ten jie sulaikė kitus du jaunuolius – marokietį ir septyniolikmetį suomį. Nepilnametis sakė, kad kitų jaunuolių nepažįsta, tačiau nepaaiškino, ką jie visi veikė name.

Name pareigūnai rado dvi nukentėjusias merginas. Visi požymiai rodė, kad jos buvo seksualiai išnaudojamos po to, kai buvo apsvaigintos narkotikais.

Pirmoji rasta mergina buvo 20-metė lietuvė, kuri pusnuogė gulėjo ant lovos ir snaudė. Šalia jos gulėjo ginklas, panašus į „Thompson“ automatą – senovinį ginklą, naudotą Antrajame pasauliniame kare.

Paklausta, kaip pateko į namą, kuriame buvo rasta, jauna moteris atsakė, kad nieko neprisimena, tik žino, kad buvo diskotekoje, o paskui įsėdo į visureigį ir nuvažiavo į kitą barą.

Kitame kambaryje buvo nepilnametė, 16-metė anglė. Policija ją rado nuogą, susuktą į antklodę ir išsigandusią. Šalia jos gulėjo mačetė. Kaip ir pirmoji nukentėjusioji, nepilnametė taip pat nurodė, kad nieko neprisimena, buvo diskotekoje ir kad atsibudo lovoje, kurioje ją rado pareigūnai. Ji miglotai prisiminė, kaip važiavo automobiliu su dviem vyrais.

Kaip nurodė mergina, atsibudusi ji susisiekė su savo drauge, kuri galiausiai paskambino pagalbos numeriu ir pranešė apie įvykį. Ji sugebėjo nusiųsti draugei ekrano nuotrauką, kurioje buvo nurodyta jos buvimo vieta, todėl pareigūnai galėjo su ja susisiekti.

Abiejų merginų tėvai nuvyko į policijos nuovadą palydėti savo dukterų į ligoninę, o sulaikytieji liko policijos areštinėje. Tyrimo metu bus bandoma išsiaiškinti, ką sulaikytieji darė merginoms.

Merginos buvo gydomos ligoninėje. Iš jų pačių pareiškimų nepavyko nustatyti, ar jos tapo seksualinio pobūdžio nusikaltimo aukomis.

Parengta pagal „El Mundo“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.