Anglijoje nuteisti du lietuviai: vogė brangią traktorių įrangą

Anglijoje nuteistas lietuvis, apkaltintas dėl sąmokslo pavogti daugiau nei 400 tūkst. eurų vertės GPS įrangą iš daugiau nei dešimties šiaurinės Esekso dalies ūkių.

 Anglijos ūkis.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Anglijos ūkis.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 10:36 AM

Jam skirta trejų metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmė, praneša vietinė britų spauda.

Chelmsfordo teismas vakar išklausė kaltinimus dėl 30 metų Gintaro Jankausko po virtinės reidų šiaurės Esekso ūkiuose, įskaitant Vakarų Bergholto ir Langhamo vietoves.

Teismas išgirdo, kad buvęs sunkvežimio vairuotojas dalyvavo organizuotoje operacijoje kartu su Aidu Čėsna, kuris vogė elektroninius prietaisus, kad galėtų juos parduoti klientams Lietuvoje.

Iš viso policija gavo 17 skirtingų pranešimų apie vagystes iš ūkininkų transporto priemonių, iš kurių buvo išimti GPS įrenginiai.

Šia technologija itin reikalinga ūkininkams, kurie GPS sistemas naudoja žemėlapiams sudaryti ir pasėlių derliui registruoti.

Tyrėjai, naudodamiesi automatinio numerių atpažinimo technologija, nustatė, kad 15 iš šių vagysčių buvo įvykdytos G.Jankausko ir A.Česnos, o transporto priemonė buvo registruota ir apdrausta G.Jankausko vardu.

G.Jankausko advokatas Robertas Levackas teigė, kad nusikaltimai buvo įvykdyti trimis skirtingomis dienomis ir kad vagystės buvo organizuotos operacijos dalis.

Skirdamas bausmę teisėjas atsižvelgė, kad nors G.Jankauskas anksčiau nebuvo teistas, tai, kad jis ketino parduoti įrangą, buvo sunkinanti aplinkybė.

„Bausmė yra 46 mėnesių laisvės atėmimo bausmė – pusę šios bausmės reikia atlikti prieš paleidžiant į laisvę su automatine deportacija, tačiau tai ne šio teismo reikalas“, – nurodoma pranešime.

Aidas Čėsna, G.Jankausko bendrininkas, liepą karūnos teisme buvo nuteistas už atskirus vagystės nusikaltimus ir atliks ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.