Per pandemiją išgarsėjęs imunologas A. Faucis surengė paskutiniąją savo spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose

JAV prezidento Joe Bideno vyriausiasis patarėjas pandemijos klausimais Anthony‘is Fauci prieš skelbtą savo pasitraukimą iš pareigų surengė paskutinę spaudos konferenciją. 81-erių ekspertas ragino žmones skiepytis stiprinančiąja COVID vakcinos doze ir apžvelgė ilgą savo karjerą. „Paskutinioji jo žinia“ iš Baltųjų rūmų spaudos konferencijų salės tribūnos yra: „Prašau, dėl jūsų pačių ir dėl jūsų šeimų saugumo pasiskiepykite naujausia COCID-19 vakcina“, – sakė A. Faucis.

A. Fauci.<br>Cover images/Scanpix nuotr.
A. Fauci.<br>Cover images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 5:42 PM

A. Fauci rugpjūtį paskelbė, kad traukiasi iš Nacionalinio alergijų ir infekcinių ligų instituto (NIAID) direktoriaus ir prezidento vyriausiojo patarėjo medicinos klausimais pareigų. Imunologas per koronaviruso pandemiją tapo medicinos žvaigžde, tačiau kartu ir dešiniųjų politikų ir aktyvistų nekenčiama figūra.

Virusologijos ekspertas apgailestavo dėl smarkių politinių ginčų, kurie sunkino kovą su pandemija, ypač – dėl debatų vakcinų klausimu.

„Kai matau, kaip žmonės (...) nesiskiepija dėl priežasčių, kurios neturi nieko bendra su visuomenės sveikata, o susijusios su skaldymu ir ideologiniais skirtumais, tada man, kaip gydytojui, skaudu“, – kalbėjo A. Fauci. Niekas dėl koronaviruso esą neturi atsidurti ligoninėse ar mirti. „Man visiškai vienodai, ar kas nors yra pats dešiniausias respublikonas, ar pats kairiausias demokratas“, – teigė jis.

Paklaustas, už ką jis norėtų likti atmintyje po ilgametės savo karjeros, A. Fauci atsakė: „Kiekvieną dieną visus tuos metus atidaviau viską, ką turiu“.

A. Fauci, kuris 38 metus vadovauja NIAID institutui, jau J. Bideno pirmtako Donaldo Trumpo prezidentavimo metais priklausė vyriausybės koronaviruso krizės štabui. Dėl savo kompetencijos ir nepagražinto pandemijos vertinimo medikas tapo tikra kultine figūra. Tačiau kartu jis vis užsitraukdavo D. Trumpo nepasitenkinimą – šis vis menkino koronaviruso keliamą pavojų.

2021 metų sausį prie Baltųjų rūmų vairo stojęs J. Bidenas paskyrė A. Faucį savo „vyriausiuoju medicinos patarėju“ kovoje su pandemija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.