R.T. Erdoganas: Turkija pasiryžusi apsaugoti savo sieną su Sirija nuo kurdų atakų

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas trečiadienį pareiškė, kad jo šalis yra labiau nei bet kada pasiryžusi apsaugoti savo sieną su Sirija nuo kurdų pajėgų atakų.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 4:55 PM

Pasak R. T. Erdogano, turkų sausumos operacija prieš šias pajėgas prasidės „patogiausiu metu“.

Sekmadienį Ankara pradėjo operaciją prieš kurdų pajėgų pozicijas Irako ir Sirijos šiaurėje.

Šis puolimas kodiniu pavadinimu „Operacija „Claw-Sword“ buvo surengtas praėjus savaitei po bombos sprogimo Stambulo centre, nusinešusio šešias gyvybes. Dar 81 žmogus buvo sužeistas.

„Mūsų operacijos su lėktuvais, patrankomis ir dronais – tik pradžia. Mūsų pasiryžimas apsaugoti visą mūsų pietinę sieną...su saugia zona šiandien yra stipresnis nei bet kada ankščiau“, – parlamente valdančiajai Teisingumo ir plėtros partijai (AKP) sakė Turkijos prezidentas.

„Kol mes nepertraukiamai vykdome oro antskrydžius, su teroristais susidorosime ir sausumoje, mums patogiausiu metu“, – sakė R.T. Erdoganas.

Turkija dėl išpuolio Stambulo centre apkaltino Kurdistano darbininkų partiją (PKK), kurią Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos yra įtraukusios į teroristinių grupuočių sąrašą.

PKK, kuri nuo 1984 metų vykdo sukilimą prieš Turkijos valstybę, neigė, kad prisidėjo prie šio sprogdinimo, pareikalavusio daugiausiai aukų per pastaruosius penkerius metus po virtinės 2015–2017 metais Turkijoje įvykdytų išpuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.