Irake per susirėmimus po aktyvisto nuteisimo nušauti du protestuotojai

Pietų Irako Nasirijos mieste per protestą prieš vieno aktyvisto nuteisimą kilus susirėmimams su saugumo pajėgomis, du protestuotojai buvo nušauti, naujienų agentūrai AFP pranešė šalies sveikatos priežiūros sistemos pareigūnas.

 Irake per susirėmimus po aktyvisto nuteisimo nušauti du protestuotojai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Irake per susirėmimus po aktyvisto nuteisimo nušauti du protestuotojai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 11:04 PM

Per susirėmimus „buvo nušauti du protestuotojai“, pareiškė Di Karo provincijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Husseinas Riyadas.

Anot jo, dar 21 žmogus buvo sužeistas, penki iš jų turi šautinių žaizdų.

20-metis aktyvistas Haidaras al-Zaidi dėl ginčijamo įrašo socialiniame tinkle „Twitter“, kuriame jis neva įžeidė proiranietiškas sukarintas pajėgas, buvo nuteistas trejus metus kalėti, parodė teismo dokumentai, su kuriais trečiadienį susipažino naujienų agentūra AFP.

Sostinės Bagdado teismas pirmadienį paskelbė šį nuosprendį, kurį H. al-Zaidi gali apskųsti.

Įtakinga Niujorke įsikūrusi žmogaus teisių grupė „Human Rights Watch“ (HRW) paragino Irako valdžią nenaudoti teismų kaip „priemonės taikios kritikos slopinimui“ ir pareikalavo nedelsiant paleisti aktyvistą.

H. al-Zaidi buvo teisiamas dėl įrašo, kuris seniai buvo ištrintas iš jo „Twitter“ paskyros ir kuriame jis kritikavo nukautą ginkluotų grupuočių koalicijos „Hashed al Shaabi“ vado pavaduotoją Abu Mahdi al Muhandisą.

A. M. al Muhandisas žuvo Bagdade per 2020 metų sausį JAV surengtą dronų smūgį, per kurį buvo nukautas ir įtakingas Irano generolas Qasemas Soleimani.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.