Kinija panaikins karantino priemones atvykstantiesiems iš užsienio

Beveik trejus metus griežtus apribojimus pasienyje dėl pandemijos taikanti Kinija nuo sausio 8 dienos panaikins atvykstantiesiems iš užsienio taikomas karantino priemones, pirmadienį paskelbė Nacionalinė sveikatos komisija.

Koronavirusas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Koronavirusas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-27 00:19

Apie švelninamas izoliavimo dėl COVID-19 priemones komisija pranešė savo svetainėje paskelbtame pranešime, kuriame taip pat nurodė, kad atvykstantiesiems į Kiniją reikės pateikti tik per 48 valandas iki skrydžio atlikto PGR testo neigiamą rezultatą.

Švelninti griežtą „nulinės COVID-19“ politiką Pekinas ėmėsi anksčiau šį mėnesį, atsisakęs privalomo testavimo ir karantinų.

„Pagal nacionalinį sveikatos karantino įstatymą, atvykstantiems keleiviams ir prekėms nebebus taikomos karantino dėl infekcinių ligų priemonės“, – pranešė Nacionalinė sveikatos komisija.

„Žmonės privalės per 48 valandas prieš atvykimą į Kiniją atlikti PGR testą“, – rašoma komisijos pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad bus atsisakyta ir apribojimų, pagal kuriuos ribojamas tarptautinių skrydžių skaičius.

Šios priemonės įsigalios nuo sausio 8 dienos, kai COVID-19 iš aukščiausios infekcinių ligų kategorijos – A klasės – bus perkelta į antrąją, B klasės kategoriją, pirmadienį paskelbtame atskirame pranešime nurodė komisija.

Kitaip negu dauguma kitų pasaulio šalių, kuriose žmonės prisitaikė prie gyvenimo su pandemija, Kinija dar visai neseniai taikė itin griežtus apribojimus, įskaitant masinius karantinus.

Nuo 2020 metų kovo visiems keleiviams, atvykstantiems į šalį, buvo privalomas mažiausiai dviejų savaičių centralizuotas karantinas, kurio trukmė vėliau buvo padidinta iki trijų savaičių.

Tokios priemonės sudavė didelį smūgį tarptautiniam turizmui ir verslo kelionėms ir dar labiau pakirto nuo COVID-19 smarkiai nukentėjusią šalies ekonomiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.