JT: pabėgėlių skaičius pasaulyje viršijo 100 mln.

Žmonių, pabėgusių nuo karo, konfliktų ir persekiojimų, skaičius pasaulyje dar niekada nebuvo toks didelis kaip dabar. JT Pabėgėlių agentūros (UNHCR) duomenimis, jis siekia 103 mln. Šis skaičius apima pabėgėlius, prieglobsčio prašytojus, vadinamuosius vidaus pabėgėlius ir kitus apsaugos reikalingus asmenis. Lyginant su 2021 metų pabaiga, tai yra 13,6 mln. arba 15 proc. daugiau žmonių.

Žmonių, pabėgusių nuo karo, konfliktų ir persekiojimų, skaičius pasaulyje dar niekada nebuvo toks didelis kaip dabar.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Žmonių, pabėgusių nuo karo, konfliktų ir persekiojimų, skaičius pasaulyje dar niekada nebuvo toks didelis kaip dabar.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2022, 3:02 PM

Tai neįsivaizduojamas skaičius, apie kurį prieš dešimt metų nebuvo įmanoma pagalvoti, trečiadienį Bonoje sakė ekspertai. Pagrindinė staigaus padidėjimo šiais metais priežastis yra Rusijos invazija į Ukrainą. Taip pat prastėjant situacijai Afrikos šalyse, Afganistane ir kituose regionuose, pabėgėlių skaičius viršijo 100 mln. ribą.

Iki šiol savo namus paliko beveik trečdalis ukrainiečių. Tai yra beveik 8 mln. Ukrainos žmonių, kurie kaip pabėgėliai gyvena Europos šalyse ir daugiau kaip 6,6 mln. vidaus pabėgėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.