Pietų Korėjos oro uoste įstrigo penki rusai, pabėgę nuo mobilizacijos

Penki Rusijos piliečiai, pabėgę nuo mobilizacijos savo šalyje, įstrigo didžiausiame Pietų Korėjoje Inčchono oro uoste, praneša leidinys „The Korea Times“.

Inčchono oro uostas Pietų Korėjos sostinėje Seule.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Inčchono oro uostas Pietų Korėjos sostinėje Seule.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 6:07 PM

Visų penkių vyrų prašymai suteikti prieglobstį buvo atmesti.

Pagal Pietų Korėjos įstatymus, prieglobsčio prašytojai gali pateikti prašymus suteikti jiems pabėgėlio statusą įvažiavimo punkte ir dalyvauti pokalbyje, kuriame preliminariai įvertinama jų situacija.

Jeigu migracijos institucijos pripažįsta prašymo priežastis pagrįstomis, prašytojams gali būti skirta papildoma patikra. Jeigu ne, jie paprastai išsiunčiami į tėvynę.

Pietų Korėjos teisingumo ministerija pareiškė, kad karinės tarnybos tėvynėje vengimas nėra pagrindas suteikti pabėgėlio statusą.

Rusai užginčijo ministerijos sprendimą ir dabar laukia, ką nuspręs teismas. Jo sprendimas turėtų būti paskelbtas šį mėnesį.

Praėjusių metų rugsėjo 21 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė šalyje vadinamąją dalinę mobilizaciją. Oficialiai buvo planuojama mobilizuoti apie 300 tūkst. rusų. Po kelių savaičių buvo pranešta, kad mobilizacija jau baigėsi, bet manoma, jog ji tęsiasi iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.