Žiniasklaida: Vokietijos gynybos ministrė Ch. Lambrecht ketina atsistatydinti

Vokietijos žiniasklaida skelbia, kad pastaruoju metu aštrių kritikos strėlių sulaukusi šalies gynybos ministrė Christine Lambrecht ketina atsistatydinti.

​Vokietijos žiniasklaida skelbia, kad pastaruoju metu aštrių kritikos strėlių sulaukusi šalies gynybos ministrė Christine Lambrecht ketina atsistatydinti.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
​Vokietijos žiniasklaida skelbia, kad pastaruoju metu aštrių kritikos strėlių sulaukusi šalies gynybos ministrė Christine Lambrecht ketina atsistatydinti.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2023, 9:17 AM

Apie tokius politikės ketinimus penktadienio vakarą pranešė laikraštis „Bild“, dienraštis „Süddeutsche Zeitung“ ir televizijos kanalas NTV, tačiau gynybos ministerija šių pranešimų nepatvirtino. Atsakydamas į atitinkamą naujienų agentūros dpa užklausą, ministerijos atstovas pareiškė, kad tai esą yra „gandai“, kurie nebus komentuojami.

Nepaisant to, dpa cituoja šaltinius, kurie tvirtino, kad Ch. Lambrecht dėl tolesnio darbo ministrės poste galimai apsispręs per ateinančią savaitę.

Šios žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos nekomentavo ir Ch. Lambrecht Socialdemokratų partija (SPD).

Ch. Lambrecht pastaruoju metu Vokietijoje užgriuvo kritikos lavina. Gyventojai suabejojo ministrės kompetentingumu ir pasipiktino jos viešais pasisakymais, įskaitant Naujųjų metų sveikinimą, kuriame ji griaudint fejerverkams kalbėjo apie Rusijos invaziją į Ukrainą.

Apklausos rodo, kad dauguma šalies piliečių norėtų, jog Ch. Lambrecht paliktų einamas pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.