Paaiškėjo po 10 metų slapstymosi Jungtinėje Karalystėje sulaikyto lietuvio tapatybė

Derbio mieste Jungtinėje Karalystėje buvo sulaikytas vyras, ieškomas Lietuvoje dėl nusikaltimo, už kurį buvo nuteistas prieš dešimt metų.

Derbio mieste Jungtinėje Karalystėje buvo suimtas vyras, kuris Lietuvoje buvo ieškomas už nusikaltimą, už kurį buvo nuteistas prieš dešimt metų.<br>lrytas.lt koliažas.
Derbio mieste Jungtinėje Karalystėje buvo suimtas vyras, kuris Lietuvoje buvo ieškomas už nusikaltimą, už kurį buvo nuteistas prieš dešimt metų.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 10:53 AM, atnaujinta Jan 19, 2023, 11:17 AM

Trečiadienį, sausio 11 d., buvo suimtas Šefilde gyvenęs Egidijus Potockis, paskelbė „Derbytelegraph“. Prieš dešimt metų jis buvo nuteistas už sunkų smurtinį seksualinį nusikaltimą Lietuvoje, jam nedalyvaujant teismo procese. 41 metų E.Potockis kitą dieną po suėmimo, ketvirtadienį, sausio 12 d., pasirodė Vestminsterio magistratų teisme.

Jam buvo pateikti kaltinimai pagal ekstradicijos įstatymą ir paskirtas kardomasis kalinimas. Teisme jis vėl pasirodys vasario 8 d., trečiadienį.

Jį sulaikant dalyvavo policijos pareigūnai iš nacionalinio ekstradicijos padalinio, jiems padėjo Derbišyro kelių policijos padalinys. Šią žinią jie paskelbė sausio 17 d.

Seržantas Stuartas Kershaw iš tarptautinių ryšių skyriaus pareiškė: „Mes ir toliau bendradarbiaujame su teisėsaugos partneriais nacionaliniu ir tarptautiniu mastu, siekdami užtikrinti, kad nusikaltėliai būtų surasti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

„Šis rezultatas rodo mūsų įsipareigojimą užtikrinti, kad Derbišyras būtų saugi vieta, o ne vieta, kur ieškomi asmenys galėtų pasislėpti ar išvengti savo ankstesnių veiksmų pasekmių.“ – pridūrė jis.

Parengta pagal „derbytelegraph.co.uk“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.