Prokurorai: išpuolio Vokietijos traukinyje motyvas nesusijęs su terorizmu

Ketvirtadienį Vokietijos prokurorai pranešė, kad nėra jokių požymių, jog išpuolis traukinyje, kai peiliu ginkluotas užpuolikas nudūrė du paauglius ir sužeidė dar kelis keleivius, būtų buvęs surengtas vadovaujantis teroristiniu motyvu.

 Išpuolis Vokietijoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Išpuolis Vokietijoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 7:23 PM

33 metų palestiniečių kilmės įtariamasis be pilietybės, įvardytas tik kaip Ibrahimas A., buvo sulaikytas dėl trečiadienio išpuolio peiliu traukinyje, važiavusiame maršrutu tarp šiaurinių Hamburgo ir Kylio miestų.

„Nėra jokių požymių, kurie rodytų sąsajas su terorizmu“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos prokuratūros atstovas Peteris Muelleris-Rakowas. Jis pridūrė, kad išpuolio ir įtariamojo asmenybės tyrimas tęsiamas.

Per išpuolį žuvo 17-metė ir 19 metų vaikinas, penki žmonės buvo sužeisti, žurnalistams sakė Šlėzvigo ir Holšteino žemės vidaus reikalų ministrė Sabine Suetterlin-Waack. Pasak jos, du gyvybei pavojingus sužalojimus patyrę sužeistieji tebėra ligoninėje. Ji pridūrė, kad nužudyti paaugliai pažinojo vienas kitą.

Įtariamasis taip pat buvo nesunkiai sužeistas, bet neaišku, kaip. Keturiuose traukinio vagonuose tyrėjai rado kraujo, sakė S. Suetterlin-Waack.

Keleiviai padėjo įveikti įtariamąjį ir jį sutramdė, kol policija sulaikė jį Brokstedto traukinių stotyje. „Dėl labai dinamiškos nusikaltimo eigos daug kas dar neaišku“, – sakė S. Suetterlin-Waack.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis įtariamasis neseniai buvo paleistas iš kalėjimo, jis atliko bausmę dėl užpuolimo, pranešė policija. Šis 2014 m. į Vokietiją atvykęs asmuo anksčiau buvo teistas už smurtinius nusikaltimus, sakė S. Suetterlin-Waack.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.