NATO generalinis sekretorius ir EK vadovė apsilankė dujų gavybos platformoje Šiaurės jūroje

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pabrėžė norvegiškų dujų tiekimo Europai svarbą. Lankydamasis dujų gavybos platformoje „Troll A“ vakarinėje Norvegijos pakrantėje, J. Stoltenbergas penktadienį sakė: „Tokie dujų įrenginiai, kaip „Troll“ platforma, turi didžiulę reikšmę ne tik mūsų ekonomikai, mūsų pramonei, bet ir mūsų saugumui“.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ir EK vadovė Ursula von der Leyen apsilankė dujų gavybos platformoje Šiaurės jūroje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ir EK vadovė Ursula von der Leyen apsilankė dujų gavybos platformoje Šiaurės jūroje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 3:56 PM

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas mėgino energetiką kare prieš Ukrainą naudoti kaip ginklą. Norvegiškos dujos, anot J.Stoltenbergo, padėjo užtikrinti, kad jam tai nepavyktų.

NATO vadovas penktadienį kartu su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen viešai nepaskelbę atvyko į Šiaurės jūroje esančią platformą. Čia juos pasitiko Norvegijos ministras pirmininkas Jonas Gahras Størė ir Norvegijos naftos ir dujų koncerno „Equinor“ vadovas Andersas Opedalis.

U.von der Leyen padėkojo J.G.Størei, kad jo šalis ėmėsi iniciatyvos, kai V.Putinas 80 proc. sumažino rusiškų dujų tiekimą, taip norėdamas šantažuoti ES. Norvegija savo gavybą padidino nuo 78 iki 90 mlrd. kubinių metrų. „Tai mums tikrai padėjo išgyventi žiemą“, – kalbėjo U.von der Leyen.

U.von der Leyen ir J. Stoltenbergas pabrėžė, kad tokia svarbi infrastruktūra, kaip dujų gavybos platforma, ypač turi būti saugomos nuo sabotažo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.