JAV viceprezidentė K. Harris pradėjo savaitės trukmės kelionę po Afrikos šalis

JAV viceprezidentė Kamala Harris, pradėdamas savaitės trukmės kelionę po Afrikos šalis, sekmadienį atvyko į Ganą. Sostinės Akros oro uoste ją ir jos sutuoktinį Douglasą Emhoffą pasitiko Ganos viceprezidentas Mahamudu Bawumia ir kiti vyriausybės atstovai.

JAV viceprezidentei Kamalai Harris.<br>AP/Scanpix nuotr.
JAV viceprezidentei Kamalai Harris.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2023, 8:56 PM

Jos vizitas yra galimybė sustiprinti santykius tarp JAV ir Afrikos partnerių, sakė K. Harris trumpoje savo kalboje. „Nekantriai laukiu, kokia bus Afrikos ateitis. Nekantriau laukiu, kokie bus Afrikos ateities padariniai likusiam pasauliui, įskaitant JAV“, – teigė politikė.

Pagrindinėmis savo kelionės temomis K. Harris įvardijo klimato krizę, aprūpinimo maistu gerinimą ir investicijų Afrikos žemyne didinimą. Ji iki balandžio 2 d. dar lankysis Tanzanijoje ir Zambijoje.

JAV siekia pasipriešinti didėjančiai Kinijos ir Rusijos įtakai Afrikoje. JAV prezidentas Joe Bidenas JAV ir Afrikos viršūnių susitikime gruodį Vašingtone pasisakė už naują ir gilesnę partnerystę su Afrika ir paskelbė apie milijardines investicijas žemyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.