R. T. Erdoganas nutraukė per televiziją transliuotą interviu, teisinosi apsirgęs

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį nutraukė tiesioginį interviu per televiziją, bet netrukus sugrįžo ir atsiprašė sakydamas, kad patiria skrandžio negalavimą.

R. T. Erdoganas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-26 11:47, atnaujinta 2023-05-15 15:51

69 metų Turkijos lyderis antradienį pasakė tris rinkimų kampanijos kalbas prieš gegužės 14 d. vyksiančius įtemptus parlamento ir prezidento rinkimus. Tos dienos vakarą jis pasirodė per tiesiogiai transliuotą bendrą pokalbį „Ulke TV“ ir „Kanal 7“.

Tačiau jo pasirodymas per televiziją buvo atidėtas pusantros valandos, o po dešimties minučių transliacija nutrūko per vidurį klausimo. Kamera sudrebėjo, klausimą uždavęs žurnalistas pakilo nuo kėdės, už kadro pasigirdo aiktelėjimas.

R. T. Erdoganas grįžo maždaug po 15 minučių ir atsiprašė sakydamas, kad apsirgo.

„Vakar ir šiandien vyko sunkus darbas. Štai kodėl susirgau skrandžio gripu“, – sakė R. T. Erdoganas. „Svarsčiau, ar būtų neteisingai suprasta, jei atšauktume programą. Tačiau mes pažadėjome. Prašau jūsų ir publikos atleidimo“, – sakė jis.

R. T. Erdoganas atrodė pavargęs, jam kalbant ašarojo akys. Prieš baigiant transliaciją Turkijos lyderis atsakė dar į kelis klausimus.

R. T. Erdoganas ir jo islamistines šaknis turinti partija pastaruosius 20 metų dominuoja Turkijos politikoje. Tačiau ši kampanija kelia vieną didžiausių iššūkių R. T. Erdoganui ir jo valdymui. Apklausos rodo, kad jis nežymiai pirmauja arba pralaimi opozicijos lyderiui Kemalui Kilicdaroglu. Po incidento televizijos eteryje šis tviteryje perdavė R. T. Erdoganui geriausius linkėjimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.