Diplomatinis šaltinis: G. Meloni dėl potvynių Italijoje paliks G7 anksčiau

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni anksčiau išvyks iš Didžiojo septyneto (G-7) valstybių viršūnių susitikimo Hirošimoje ir grįš į gimtinę, kur siaučia katastrofiški potvyniai, jau pasiglemžę 14 gyvybių, šeštadienį pranešė diplomatinis šaltinis.

G. Meloni ir J. Bidenas G7 susitikime Japonijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
G. Meloni ir J. Bidenas G7 susitikime Japonijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2023, 5:48 PM, atnaujinta May 20, 2023, 5:49 PM

Per 36 valandas Emilijos-Romanijos regione iškrito šešių mėnesių kritulių kiekis, ir potvyniai apibūdinami kaip skaudžiausi šalyje per šimtmetį.

Pasak šaltinio, G. Meloni išvyks iš viršūnių susitikimo šeštadienio vakarą ir grįš į gimtinę likus dienai iki derybų pabaigos sekmadienį.

Jau paskelbtas galutinis komunikatas, o pati G. Meloni spėjo susitikti su netikėtai pasirodžiusiu aukščiausiojo lygio susitikimo svečiu – Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Japonijos mieste vykstančiame susitikime dalyvavę lyderiai pasiūlė savo paramą G. Meloni, kuri per derybas pasidalijo stichinės nelaimės vaizdais.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas tviteryje parašė, kad Prancūzija yra „pasirengusi suteikti bet kokią naudingą pagalbą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.