Prancūzija ragina JAV aktyviau bendradarbiauti kovojant su teroro grėsmėmis

Prancūzijos vidaus reikalų ministras penktadienį viešėdamas Jungtinėse Valstijose įspėjo dėl galimo terorizmo grėsmių didėjimo Europoje ir pranešė paprašęs Vašingtono sustiprinti bendradarbiavimą prieš 2024 metais Paryžiuje vyksiančias olimpines žaidynes.

JAV ir Prancūzijos vėliavos, Vašingtonas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAV ir Prancūzijos vėliavos, Vašingtonas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2023, 9:10 AM

Atkreipdamas dėmesį į JAV pasitraukimą iš Afganistano, sumažėjusią Prancūzijos įtaką Afrikoje ir „Islamo valstybės“ (IS) „atsikūrimą“ Levanto regione, Geraldas Darmaninas naujienų agentūrai AFP interviu sakė, kad atėjo „didelės rizikos laikai“.

Jis baigė dviejų dienų vizitą Vašingtone ir Niujorke, kurio tikslas – stiprinti Prancūzijos ir Jungtinių Valstijų policijos ir teismų bendradarbiavimą kovoje su terorizmu ir sunkiais nusikaltimais.

„Atvykome jiems priminti, kad europiečiams – ir Prancūzijai – didžiausią pavojų kelia islamistų sunitų terorizmas ir kad žvalgybos tarnybų bendradarbiavimas kovos su terorizmu srityje yra absoliučiai būtinas“, – interviu Niujorke sakė G. Darmaninas.

Jis pridūrė, kad „šiuo laiku, kai amerikiečiai galbūt labiau susirūpinę vidaus iššūkių vizija – baltuoju šovinizmu, nesiliaujančiais šaudymais, sąmokslais, – jie neturi pamiršti to, kas mums Europoje atrodo kaip pirmoji grėsmė: sunitų terorizmas“.

Ministras kalbėjosi su JAV generalinio prokuroro pavaduotoja Lisa Monaco ir vidaus saugumo sekretoriumi Alejandro‘u Mayorkasu, taip pat apsilankė FTB mokymo akademijoje Kvantike, Virdžinijos valstijoje.

Niujorke jis susitiko su policijos komisaru Keechantu Sewellu aptarti viešosios tvarkos ir saugumo priemonių per svarbius tarptautinius renginius ir pažymėjo, kad Prancūzija ruošiasi 2024 metų liepą vyksiančioms olimpinėms žaidynėms, kaip ir pasaulio regbio čempionatui ir popiežiaus Pranciškaus vizitui Marselyje, numatytam kiek vėliau šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.