Austrija sugriežtino patikrinimus prie Vengrijos sienos

Budapeštui paskelbus, kad iš kalėjimų paleidžiami tūkstančiai nuteistų prekeivių žmonėmis, Austrija griežtina sienos su Vengrija kontrolę.

Austrija griežtina sienos su Vengrija kontrolę.<br>CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
Austrija griežtina sienos su Vengrija kontrolę.<br>CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 10:24 AM

Pasienyje bus labiau tikrinamos Vengrijos, Rumunijos ir Serbijos transporto priemonės, sekmadienį Vienoje pranešė Vidaus reikalų ministerija. Be to, peržiūrimas policijos bendradarbiavimas su Europos Sąjungos nare Vengrija.

Vengrijos vyriausybė paleidžia tūkstančius užsieniečių kalinių, atliekančių bausmę už prekybą žmonėmis. Vienintelė sąlyga – jie turi išvykti iš Vengrijos per 72 valandas, sakoma ministro pirmininko Viktoro Orbano įsake.

Austrijos vidaus reikalų ministerija reagavo į penktadienį paskelbtą priemonę pabrėžusi, kad sulaikytieji yra nusikaltėliai, kėlę pavojų žmonių gyvybėms.

Neteisėta migracija į Vakarų Europą Balkanų keliu daugiausia vyksta per Vengriją. Balandžio mėnesį Austrija užregistravo iš viso maždaug 3500 naujų prieglobsčio prašymų, trečdaliu mažiau nei prieš metus. Vidaus reikalų ministerija sieja sumažėjimą su nuoseklia kontrabandos kelių stebėsena bei sustiprėjusiu bendradarbiavimu su migrantų kilmės ir tranzito šalimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.