Metė iššūkį D. Trumpui: R. DeSantisas oficialiai pradėjo 2024 m. JAV prezidento rinkimų kampaniją

Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas pradėjo oficialią prezidento rinkimų kampaniją ir taip metė iššūkį Donaldui Trumpui, siekdamas JAV respublikonų partijos nominacijos į šalies lyderio postą.

R. DeSantisas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
R. DeSantisas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2023, 9:35 AM, atnaujinta May 29, 2023, 12:17 PM

Ilgai lauktą R.DeSantiso įsitraukimą į 2024 m. varžybas dėl Baltųjų rūmų ištiko techniniai nesklandumai po to, kai sutriko „Twitter“ tiesioginė transliacija.

Tai reiškė, kad Floridos gubernatoriaus kova dėl respublikonų kandidato į prezidentus prasidėjo pavėlavus 20 minučių.

Toliau jis renginį išnaudojo savo konservatyvioms pažiūroms, pozicijai prieš koronaviruso karantiną ir švietimo reformoms ginti.

„Kandidatuoju į Jungtinių Valstijų prezidentus, kad vadovaučiau mūsų didžiajam Amerikos sugrįžimui“, – sakė politikas.

Floridos gubernatorius laikomas pagrindiniu buvusio prezidento D.Trumpo varžovu tapti respublikonų partijos kandidatu 2024 m. visuotiniuose rinkimuose.

R.DeSantisas yra santykinai naujas JAV politikos naujokas, pirmą kartą į Atstovų Rūmus išrinktas 2012 m. Vos po šešerių metų, 2018 m., po nesėkmingo bandymo tapti senatoriumi, jis buvo išrinktas Floridos gubernatoriumi.

Jis prižiūrėjo, kad būtų priimti daug dėmesio sulaukę įstatymai, kuriais palengvinamas ginklų turėjimas, ribojamas lyties ir lytinės tapatybės ugdymas mokyklose ir ribojama galimybė atlikti abortus.

Jis teigė, kad šis „Floridos planas“ gali tapti federalinės politikos gairėmis, kurios JAV pakreiptų smarkiai konservatyvia linkme.

Jis prisijungė prie vis gausėjančio pretendentų, siekiančių nuversti D.Trumpą, kuris respublikonų rinkimuose pirmauja daugiau kaip 30 punktų nacionalinėse apklausose, sąrašo.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.