A. Blinkenas kitą savaitę viešės Švedijoje, Norvegijoje ir Suomijoje

JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas kitą savaitę viešės Švedijoje, Norvegijoje ir Suomijoje ir čia aptars paramos Ukrainai tąsą, praneša „Sky News“.

Antony J. Blinkenas<br>T.Bauro nuotr.
Antony J. Blinkenas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-26 23:01

Kaip teigiama, A. Blinkenas penktadienį Helsinkyje pasakys kalbą, kurioje pabrėš, kad „Rusijos agresija prieš Ukrainą yra strateginė nesėkmė, ir mūsų nenutrūkstamas pastangas remti Ukrainą jai ginant savo teritoriją, suverenitetą ir demokratiją siekiant teisingos ir ilgalaikės taikos“.

Negana to, kelionės metu A. Blinkenas pirmininkaus JAV ir Europos Sąjungos (ES) Prekybos ir technologijų tarybos posėdžiui. JAV valstybės sekretorius taip pat dalyvaus trečiadienį ir ketvirtadienį Osle vyksiančiame NATO užsienio reikalų ministrų susitikime, kuriame bus kalbama apie pasirengimą Aljanso viršūnių susitikimui Vilniuje. Tuomet A. Blinkenas vyks į Suomiją, kur susitiks su šios šalies lyderiais.

Suomija yra naujausia NATO narė. Ji Aljanso gretas oficialiai papildė balandį. Sieną su Rusija turinti šalis dėl narystės NATO apsisprendė po to, kai Maskva įsiveržė į Ukrainą – iki tol Suomija ilgus metus puoselėjo nesijungimo prie karinių blokų politiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.