Sakartvelo parlamento pirmininkas apie santykius su Rusija: ne nuolaidos, o kantrybės strategija

Sakartvelas nemano, kad Rusijos aviacijos kompanijų skrydžių atnaujinimas kelia jam pavojų. O patį sprendimą padiktavo tik „kantrybės politika“.

Sakartvelo vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Sakartvelo vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 5:40 PM

Tai pareiškė Sakartvelo parlamento pirmininkas Šalva Papuašvilis, praneša portalas „rbc.ua“, remdamasis leidiniu „Kviris Palitra“.

„Mes nevykdome nuolaidų Rusijai politikos. Mūsų politika yra ne nuolaidų politika, o strateginė kantrybės politika“, – sakė jis.

Anot jo, Sakartvelo vyriausybė vadovaujasi nacionaliniu interesu, kurio esmė – palaikyti taiką ir stiprinti ekonomiką. Š. Papuašvilio nuomone, „įvairūs pastarųjų metų sukrėtimai, konfliktai ir karai smarkiai pakenkė“ Sakartvelui, nublokšdami šalį „dešimtmečius atgal“.

Jis taip pat mano, kad „nuolaidų politiką“, kuria kaltinama dabartinė vyriausybė, iš tikrųjų vykdė buvusi valdančioji partija „Vieningasis nacionalinis judėjimas“, be kita ko, pardavęs strateginius objektus.

„Mes stengiamės išvengti provokacijų ir įvairių grasinimų, taip pat ir iš Rusijos. Mes niekam nieko neatiduodame, dėl nieko nesiderame... Svarbiausias mūsų tikslas – šalies suvienijimas ir europinė integracija. Norint pasiekti šiuos tikslus, būtina taika ir ekonominė pažanga“, – pabrėžė jis.

Tačiau jis pripažino, kad už pastarųjų Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimų pradėti skrydžius į Sakartvelą ir atšaukti vizas „slypi politinė motyvacija“.

„Manome, kad kuo daugiau šalių be vizos gali aplankyti Sakartvelo pilietis, tuo geriau. Jei kalbėsime apie saugumą, tai vienašališkas Rusijos sprendimas atšaukti vizų režimą nieko šia kryptimi nekeičia. Kas nenori, tas nevažiuos į Rusija“, – sakė Š. Papuašvilis.

Gegužės 16 d. aviacijos bendrovė „Georgian Airways“ gavo leidimą tiesioginiams skrydžiams į Rusiją. Jau gegužės 19 d. Tbilisio oro uostas priėmė pirmąjį lėktuvą iš Rusijos per ketverius metus. Opozicija jį sutiko protesto akcijomis.

Sakartvelo valdančiosios partijos lyderis Iraklis Kobachidzė protestus prieš tiesioginį oro susisiekimą su Rusija pavadino „ksenofobiškais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.