D. Medvedevas grasina Jungtinei Karalystei

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas grasina Didžiajai Britanijai dėl jos paramos Ukrainai, praneša agentūra „Reuters“.

D. Medvedevas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Medvedevas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2023, 12:52 PM

Didžioji Britanija yra „amžinas Maskvos priešas“, – tviteryje pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino patikėtinis, kuris yra ir Rusijos saugumo tarybos vicepirmininkas.

„Jungtinė Karalystė veikia kaip Ukrainos sąjungininkė ir teikia jai karinę paramą – įrangą ir specialistus. Tai reiškia, kad ji de facto kariauja neskelbtą karą prieš Rusiją“, – teigė D. Medvedevas. Todėl, pasak jo, bet kuris oficialus Didžiosios Britanijos atstovas gali būti laikomas „teisėtu kariniu taikiniu“. Tai esą pasakytina ir apie karinius, ir apie civilius atstovus. Taip D. Medvedevas reagavo į britų užsienio reikalų sekretoriaus Jameso Cleverly‘io teiginius – šis pareiškė, kad Ukraina turi teisę naudoti jėgą už savo sienos ribų.

„Kvaili“ Didžiosios Britanijos pareigūnai turėtų pagalvoti, kad Jungtinė Karalystė gali būti kvalifikuojama kaip „kariaujanti šalis“, – rašė D. Medvedevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda