Norvegijos užsienio reikalų ministrė paragino Turkiją ir Vengriją leisti Švedijai įstoti į NATO

Trečiadienį Norvegijos užsienio reikalų ministrė Anniken Huitfeldt paragino Vengriją ir Turkiją ratifikuoti Švedijos narystę NATO.

 Švedija ir NATO.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Švedija ir NATO.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2023, 9:27 PM

„Nėra visiškai jokių priežasčių nepriimti Švedijos“, – sakė A. Huitfeldt per spaudos konferenciją pirmąją NATO užsienio reikalų ministrų susitikimo Osle dieną.

Švedija kartu su Suomija 2022 m. gegužę pateikė paraiškas įstoti į NATO, jas paskatino pernai vasarį Rusijos pradėta plataus masto invazija į Ukrainą. Balandžio mėnesį Suomija tapo 31-ąja gynybos Aljanso nare. Tačiau Švedija vis dar laukia, kad pritartų Turkija, reiškianti susirūpinimą dėl, kaip ji sako, bendradarbiavimo kovojant su terorizmu stokos. Turkija ir toliau blokuoja Švedijos narystę, nes šalis atsisako išduoti žmones, kuriuos Ankara laiko teroristais.

Vengrija, kaip ir Turkija, taip pat dar neratifikavo Švedijos narystės NATO. Budapeštas, be kitų dalykų, jaučia nuoskaudą, kad Švedija palaiko Europos Sąjungos lėšų blokavimą Vengrijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.