Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos pasienyje nugriaudėjo galingas sprogimas: ukrainiečiai išjuokė rusų planą

Ukrainos pareigūnai pranešė, kad antradienį prie Trijų seserų paminklo Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos pasienyje įvyko sprogimas, kurį sukėlė Rusijos pajėgos, susprogdinusios Černigovo-Briansko kelią.

Ukrainos, Rusijos ir Baltarusijos pasienyje nugriaudėjo sprogimas. <br>Stop kadras.
Ukrainos, Rusijos ir Baltarusijos pasienyje nugriaudėjo sprogimas. <br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-31 15:43, atnaujinta 2023-05-31 17:43

CNN geolokalizavo socialinėje žiniasklaidoje plačiai išplatintą vaizdo įrašą, kuriame matyti didelis sprogimas kelyje, vedančiame prie paminklo. Neaišku, kokia tai buvo amunicija.

Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenka sakė kanalui: „Vakar Černigovo srityje Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasienio būriai vidurdienį užfiksavo sprogimą trijų šalių sankryžos kryptimi.“

„Vėliau paaiškėjo, kad Rusijos okupantai susprogdino kelią Černigovas-Brianskas. Kaip matome iš „Kijevo per tris dienas“, jie pradėjo sprogdinti kelius, tikriausiai bijodami, kad Ukraina pradės puolimą prieš regioninį centrą [Brianską]“, – tęsė jis.

„Tačiau Ukraina nėra agresorė... mūsų valstybė yra išimtinai gynybinė ir mums nereikia Briansko. Tačiau mums reikia, kad žlugtų sprendimų priėmimo centras, kuriame buvo nuspręsta kariauti prieš Ukrainą, todėl tegul jį susprogdina“, – pridūrė atstovas spaudai.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas savo „Telegram“ kanale ironiškai rašė: „Rusai susprogdino pasienio kelius, kuriais jie ėjo „užimti Kijevo per tris dienas“.

Rusijos karo tinklaraštininkai antradienį internete pasidalijo sprogimo vaizdo įrašu, kuriame sakoma, kad sprogimas įvyko Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos sienų sankirtoje, „tankų pavojinga kryptimi“.

Rusijos ar Baltarusijos pareigūnai kol kas sprogimo nekomentavo.

Paminklas „Trys seserys“, atidarytas 1975 m. gegužės 3 d., buvo pastatytas siekiant simbolizuoti trijų šalių, kurios tuo metu buvo Sovietų Sąjungos respublikos, draugystę.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.