Jordanijoje švenčiamos sosto įpėdinio ir jo nuotakos iš Saudo Arabijos vestuvės

Jordanija ruošiasi ketvirtadienį įvyksiančioms karališkoms vestuvėms – tuokiasi sosto įpėdinis Husseinas bin Abdullah ir jo sužadėtinė Rajwa al Seif, kilusi iš Saudo Arabijos.

Tuokiasi sosto įpėdinis Husseinas bin Abdullah ir jo sužadėtinė Rajwa al Seif, kilusi iš Saudo Arabijos.<br>Royal Press Europe/Scanpix nuotr. 
Tuokiasi sosto įpėdinis Husseinas bin Abdullah ir jo sužadėtinė Rajwa al Seif, kilusi iš Saudo Arabijos.<br>Royal Press Europe/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-01 10:13

Šventė vyks Amano Zahrano rūmuose, kuriuose prieš 30 metų įvyko Husseino tėvų, karaliaus Abdullah ir karalienės Ranios, vestuvės. Paskui procesija nulydės jaunavedžius į kitus rūmus, kur vyks iškilminga vakarienė.

Vestuvėse turėtų dalyvauti karališkieji asmenys ir aukšto rango svečiai iš viso pasaulio. Visą dieną planuojamos viešos iškilmės ir koncertai.

1994 metų birželio 28 dieną gimęs Husseinas yra Jordanijos kariuomenės kapitonas. Jis buvo paskelbtas sosto įpėdiniu 2009 metais, praėjus penkeriems metams po to, kai karalius Abdullah atėmė šį titulą iš savo pusbrolio Hamzah.

Rijade gimusi 29 metų Rajwa yra baigusi architektūros studijas ir mėgsta jodinėti žirgais. Jos tėvas Khaledas yra verslininkas. Ji turi karališkųjų ryšių per savo motiną Azzą al Sudairi, kuri yra kilusi iš tos pačios giminės, kaip ir Saudo Arabijos karalius Salmanas, iš motinos pusės.

Šios vestuvės laikomos Jordanijos stabilumo viltimi ir galimybe sutelkti žmones aplink būsimąjį karalių po 2021 metų rūmų nesutarimų, kurie apibūdinami kaip didžiausia politinė krizė Jordanijoje nuo tada, kai į valdžią atėjo Abdullah.

Karaliaus pusbrolis ir buvęs sosto įpėdinis Hamzah buvo apkaltintas dalyvavimu įtariamame bandyme įvykdyti perversmą. Tačiau jis niekada taip ir nestojo prieš teismą.

Jordanija dėl dalyvavimo sąmoksle kaltino „užsienio šalis“, tačiau buvo pranešimų, kad prie to prisidėjo Saudo Arabija, kadangi du vyrai, kuriuos Amanas įkalino dėl jų vaidmens įtariamame sąmoksle, turėjo sąsajų su Saudo Arabija.

Todėl ši santuoka laikoma žingsniu, kuris padės sutvirtinti abiejų šalių ir jų valdovų santykius.

Paklaustas, kaip jie susipažino, Husseinas atsakė: „Susipažinau su Rajwa per mokyklos laikų draugą“.

„Manau, kad man pasisekė, nes ne kasdien sutiksi tokį žmogų kaip Rajwa“, – sakė jis. Socialinės žiniasklaidos vartotojai atkreipė dėmesį į nuotakos ir karalienės Ranios panašumą. Praėjusią savaitę Rania sakė, kad Rajwa yra „tobulas atsakas į visas [jos] maldas“.

Sužadėtuvės įvyko rugpjūčio mėnesį per šeimos susitikimą Rajwos namuose Saudo Arabijoje.

Nuo 2017 metų Husseinas vis dažniau pasirodo tarptautinėje arenoje ir lydi savo tėvą daugumoje oficialių susitikimų. Jam duotas senelio, kuris mirė 1999 metais, bet tebėra populiarus ir gerbiamas Hašimitų karalystėje, vardas. Husseinas yra vyriausias iš keturių Abdullah ir Ranios vaikų. Jo sesuo Iman ištekėjo kovo mėnesį.

Jordanija yra daugiausia dykumose įsikūrusi šalis, JAV sąjungininkė, kuri dešimtmečius išlaikė santykinę ramybę, nors aplink ją dešimtmečius vyko keletas konfliktų, dėl kurių į šalį plūdo pabėgėlių srautas, kėlęs spaudimą jos ekonomikai. Karalystė yra labai priklausoma nuo užsienio pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.