Rusijos Voronežo mieste nugriaudėjo sprogimai: dronas pataikė į gyvenamąjį namą

Penktadienį nepilotuojamas orlaivis pataikė į gyvenamąjį namą pietiniame Rusijos Voronežo mieste, sužeisti du žmonės, pranešė vietos gubernatorius.

Skelbiama, kad Rusijos Voronežo mieste dronas pataikė į gyvenamąjį pastatą.<br>„Twitter“ paskelbtos nuotr.
Skelbiama, kad Rusijos Voronežo mieste dronas pataikė į gyvenamąjį pastatą.<br>„Twitter“ paskelbtos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 11:42 AM, atnaujinta Jun 9, 2023, 11:54 AM

„Voroneže Belinskio gatvėje nukrito dronas“, – „Telegram“ kanale pranešė regiono gubernatorius Aleksandras Gusevas.

Jis pridūrė, kad per išpuolį, surengtą maždaug už 200 kilometrų nuo Ukrainos sienos esančiame Rusijos mieste, „buvo sužeisti du žmonės“ . Apie aukas nepranešta. Pareigūnas pažadėjo daugiau detalių pateikti vėliau.

„Telegram“ kanalai „Baza“ ir „Mash“ taip pat pranešė, kad dronas su sprogmenimis rėžėsi į gyvenamąjį pastatą. Vietos gyventojai patikslina, kad dronas į namą įskrido po to, kai Rusijos oro gynyba bandė jį numušti.

Pastaraisiais mėnesiais Rusijos miestus, įskaitant Maskvą, puola dronai, tačiau tai pirmasis toks incidentas Voroneže, turinčiame maždaug milijoną gyventojų ir esančiame toliau nuo smarkiai apšaudomo Rusijos Belgorodo regiono prie Ukrainos sienos.

Belinskio gatvė yra miesto centre, netoli Voronežo valstybinio universiteto. Rusijos valstybinė žiniasklaida paskelbė nuotraukas, kuriose matyti išdaužti langai ir pajuodusi pastato sienos dalis, į kurią, matyt, pataikė dronas.

A. Gusevas sakė, kad prie pastato dirba Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FST) ir pagalbos tarnybos, bei pažadėjo padėti gyventojams.

Su Voronežo sritimi besiribojanti Belgorodo sritis šį mėnesį buvo smarkiai apšaudyta, tūkstančiai žmonių turėjo bėgti iš pasienio miestų ir gyvenviečių. Gegužės pabaigoje dronai pataikė į gyvenamuosius namus Maskvoje, tokio masto išpuolio Rusijos sostinė dar nebuvo patyrusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.