Sirijoje nukautas buvusio Čečėnijos karo vado sūnus

Vieno velionio Čečėnijos

Daugiau nuotraukų (1)

AFP-BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 22, 2012, 1:55 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:46 AM

„Buvusio čečėnų karo vado Ruslano Gelajevo sūnus Rustamas Gelajevas įsitraukė į mūšį su pranašesnėmis alavitų režimo pajėgomis viename Sirijos rajone, tikriausiai tarp rugpjūčio 11-osios ir rugpjūčio 13-osios“, - pranešė tinklalapis „KavkazCenter“.

„Per šį susirėmimą jis žuvo kankinio mirtimi“, - nurodoma portale, kuriame savo pranešimus dažnai skelbia Rusijoje veikiantys islamistai kovotojai ir kuris yra žinomas kaip pateikiantis tikslią informaciją apie susirėmimus.

Vyresnysis Gelajevas buvo vienas aukščiausių vadų Čečėnijos pirmajame kare dėl nepriklausomybės, nusinešusiame tūkstančius žmonių gyvybių 1994-1996 metais ir užtikrinusiam šiam regionui didesnę autonomiją Rusijos sudėtyje.

Ruslanas Gelajevas dalyvavo ir antrajame kare, kuris ruseno dar daugelį metų po to, kai Rusijos pajėgos atkovojo kontrolę pagrindiniuose Čečėnijos miestuose 2000 metais.

Jis buvo nukautas 2004 metais, vadovaudamas kovotojų grupei, įsitraukusiai į susirėmimą su Rusijos pasieniečiais kaimyniniame Šiaurės Kaukazo regione - Dagestane.

Kaip praneša „KavkazCenter“, Rustamas Gelajevas gimė 1988 metais ir didžiąją gyvenimo dalį praleido Rusijoje, kol išvyko įgyti islamiško išsilavinimo vienoje neįvardytoje Artimųjų Rytų šalyje.

Tinklalapis, remdamasis neįvardytais šaltiniais ir Europos čečėnų diasporos nariais, nurodė, kad jaunesnysis Gelajevas atvyko į Siriją šią vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.