Ukrainos kariškiai dresuos delfinus žudikus

Ukrainos karinis laivynas vėl pradėjo dresuoti delfinus ir kitus gyvūnus kariniais tikslais – pavyzdžiui, pulti priešo kovinius plaukikus, aptikti minas, rašo rian.ru.

Ukrainoje bus pradėta dresuoti delfinus žudikus pulti priešo kovinius plaukikus su ant galvų pritvirtintais specialiais peiliais ar pistoletais.<br>123rf
Ukrainoje bus pradėta dresuoti delfinus žudikus pulti priešo kovinius plaukikus su ant galvų pritvirtintais specialiais peiliais ar pistoletais.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-18 12:40, atnaujinta 2018-03-16 00:52

„Delfinai mokomi atlikti ypatingas užduotis Ukrainos valstybiniame okenariume, Ukrainos kariškiai nuolat moko gyvūnus aptikti objektus jūros dugne“, - žurnalistams sakė šaltinis iš Ukrainos Sevastopolio karinio jūrų laivyno uosto.

Sevastopolyje delfinai buvo dresuojami sovietiniam kariniams jūrų laivynui dar 1973 m. Jie buvo mokomi jūros dugne rasti karinę įrangą, pavyzdžiui, jūrines minas, taip pat pulti narus ir netgi ant savo galvų nešti sprogmenis sprogdinti priešo laivams.

Po SSRS žlugimo Juodosios jūros laivynas skilo į Ukrainos ir Rusijos laivynus. Delfinų dresavimo padalinys su visais specialistais atiteko Ukrainos laivynui. Tada delfinai buvo naudojami civiliniams tikslams – pavyzdžiui, dirbti su neįgaliais vaikais.

Bet, pasak šaltinio, vėl bus pradėta dresuoti delfinus žudikus pulti priešo kovinius plaukikus su ant galvų pritvirtintais specialiais peiliais ar pistoletais. „Mes planuojame mokymus, kaip pulti kovinius plaukikus ginant laivus uoste ir reiduose“, - teigia šaltinis.

Delfinai taip pat turės patruliuoti vandens ruožuose, aptikti kariškius dominančius objektus ir pažymėti juos plūdurais.

Dalis pratybų įvyks jau šiais metais – delfinai ieškos povandeninių ginklų ir akvariume, ir už jo ribų.

Ukrainos karinė delfinų bazė – viena iš dviejų esančių pasaulyje. Antroji yra JAV, San Diege. Nėra informacijos, ar Rusija neturi analogiško padalinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.