Izraelis toliau retina „Hamas“ grupuotės gretas

Per izraeliečių antskrydį ketvirtadienį žuvus trims palestiniečiams,

Gazos Ruožo ligoninėse po pradinių smūgių buvo paskelbta aukšto laipsnio parengtis.<br>"Reuters"
Gazos Ruožo ligoninėse po pradinių smūgių buvo paskelbta aukšto laipsnio parengtis.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 15, 2012, 10:33 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:32 AM

„Hamas“ ginkluotasis sparnas Izz ad Deeno al Qassamo brigados paskelbė, kad visi tie trys vyrai buvo jų nariai ir kad į juos buvo smogta jiems važiuojant taksi motociklu.

Izraelio kariškiai savo operaciją pradėjo trečiadienį, nukaudami „Hamas“ operacijų vadą, o paskui, kaip pranešė palestiniečiai, įvyko mažiausiai 60 izraeliečių antskrydžių.

Izz ad Deeno al Qassamo brigadų operacijų vadas Ahmedas Jaabari žuvo drauge su savo asmens sargybiniu Mohammedu al Hamsu, per pradinį Izraelio smūgį automobiliui Gazos mieste, pranešė „Hamas“.

Netrukus po to Izraelis smogė daugiau smūgių Gazos Ruožui, per kuriuos žuvo dar penki žmonės, tarp jų - du vaikai, sakė „Hamas“ sveikatos ministras Mufidas Mukhalalati televizijos transliuotoje spaudos konferencijoje Gazos miesto ligoninėje „Shifa“.

Vėlai trečiadienį medikai pranešė apie dar vieną smūgių Gazos Ruože auką.

"Hamas" netruko atsakyti į Izraelio atakas. Izraelio pietuose į namą pataikius iš Gazos paleistai raketai žuvo trys žmonės, skelbia BBC.

Naktį iš Gazos ruožo į Izraelį buvo paleista daugiau nei 50 raketų. Manoma, kad konfliktas gali dar labiau išplisti.

Naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad tikėdamasis, jog kovos tęsis, Izraelis perspėjo „Hamas“, kad stebi visus jų kovotojus ir Gazoje numetė skrajučių, kuriomis perspėja gyventojus laikytis atokiau nuo kovotojų ir pastatų, kuriais naudojasi „Hamas“.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pareiškė trečiadienį, kad Izraelio kariuomenė yra pasiruošusi Gazos ruože išplėsti operaciją prieš palestiniečių islamistų grupuotę „Hamas“.

Gazos Ruožo ligoninėse po pradinių smūgių buvo paskelbta aukšto laipsnio parengtis, o Izraelis perspėjo, kad smūgis A. Jaabari buvo „tik pradžia“ ir kad civiliniuose bei gyvenamuosiuose rajonuose yra „reikšmingas skaičius“ ginklų sandėlių.

„Hamas“ televizija „al Aqsa“ parodė, kaip trečiadienį miesto gatvėmis skuba greitosios pagalbos automobiliai, kuriais sužeistieji buvo vežami į perpildytus ligoninių priėmimo skyrius.

Reportaže buvo matyti, kaip vyras mėlyna pižama neša savo sūnų, o du vyrai padeda pagyvenusiam žmogui nueiti nuo vieno sprogimo vietos.

Atakos buvo surengtos po smurto tarp Izraelio ir Gazos Ruožo grupuočių suintensyvėjimo, kai iš palestiniečių teritorijos į žydų valstybę buvo paleista daugiau kaip 120 raketų, o per Izraelio antskrydžius ir apšaudymus žuvo septyni žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.