Britai ruošiasi siųsti karius padėti prancūzams Malyje

Didžioji Britanija antradienį

Malio vyriausybės kariams pavyko sučiupti dalį islamistų. Jie paimti į nelaisvę.<br>"Reuters"
Malio vyriausybės kariams pavyko sučiupti dalį islamistų. Jie paimti į nelaisvę.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 29, 2013, 7:15 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:20 AM

Pasak gynybos sekretoriaus Philipo Hammondo, Britanija pasiūlė atsiųsti iki 40 karių į Europos Sąjungos apmokymų misiją Malyje ir iki 200 karių į kitas apmokymų pajėgas kaimyninėse Vakarų Afrikos šalyse, kuriose yra kalbama angliškai.

Atmesdamas būgštavimus, kad Britanija yra įtraukiama į kitą, Afganistaną primenantį liūną, Ph.Hammondas paneigė, jog linkstama prie tokios misijos (kaip Afganistane), ir pareiškė, kad nė vienas britų karys nebus dislokuotas kovos veiksmams.

Dar 20 britų karių buvo dislokuoti aptarnauti Karališkųjų oro pajėgų transportinį lėktuvą C-17, dalyvaujantį prancūzų misijoje Malyje, ir dar 70 karių yra dislokuota Senegale, kur aptarnaujamas žvalgybos lėktuvas „Sentinel“.

Britanija taip pat siūlo Prancūzijai pasinaudoti automobilių gabenimui skirtu keltu kariuomenės automobilių ir karinės technikos transportavimui iš Prancūzijos, informavo premjero Davido Camerono atstovas, tačiau nenurodė, kiek karių reikės tokiam keltui aptarnauti.

Etiopijos sostinėje antradienį vykusioje šalių donorių konferencijoje Britanija pasiūlė skirti 5 mln. svarų (5,84 mln.eurų) saugumui Malyje stiprinti.

Didžioji Britanija dabar yra dislokavusi maždaug 9 tūkst. karių Afganistane. Iki šių metų pabaigos jų skaičius sumažės iki 5,2 tūkst., o iki kitų metų pabaigos, NATO visiškai perdavus saugumo kontrolę afganams, jie bus visai išvesti iš šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.