Prancūzų pajėgos užėmė Malio miestą Kidalį (papildyta)

Prancūzijos ekspedicinio korpuso remiama Malio vyriausybės armija įžengė į Kidalą - paskutinį didelį miestą šalies šiaurėje, kurį kontroliavo sukilėliai tuaregai, praneša "Reuters”.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 30, 2013, 12:14 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:32 PM

Prieš tai sukilėliai paliko Gao ir Tombuktu miestus - Malio ir Prancūzijos kariškiai juos užėmė, beveik nesusidūrę su pasipriešinimu. Tad dabar visus didesnius miestus šalies šiaurėje kontroliuoja vyriausybės pajėgos.

Bet "BBC News” duomenimis situacija kiek kitokia: tuaregų Azavado nacionalinis išsivadavimo judėjimas paskelbė, kad jis kontroliuoja Kidalą. Tuaregai pareiškė esą pasirengę bendradarbiauti su Prancūzijos kontingentu kovoje su terorizmu, bet teigia neleisią į miestą Malio vyriausybės kariuomenės.

O Malio kariuomenės anksčiau užimtuose Tombuktu ir Gao miestuose masiškai plėšiamos parduotuvės ir namai, priklausantys sukilėlių šalininkams, daugiausia - tuaregams ir arabams. Be to, šių žmonių namus krečia ir kariškiai, ieškantys juose ginklų ir šaudmenų.

Kur dingo patys sukilėliai, kur dabar yra jų kovotojai ir vadai, niekas tiksliai nežino. Regione dirbantys užsienio korespondentai mano, kad tuaregai "pasitraukė į dykumą”, kur lauks geresnių laikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.