Čekija į Malį nusiuntė karinį kontingentą

Čekija į Malį nusiuntė 34 karinių instruktorių grupę, kuri prisijungs prie karinės operacijos prieš islamistų kovotojus šiaurinėje šalies dalyje.

Prancūzija sausio 10 dieną dislokavo savo karinį kontingentą padėti Malio vyriausybei, kurios pajėgos kovoja su ginkluotomis grupėmis, susijusiomis su „Al Qaeda“.<br>AP
Prancūzija sausio 10 dieną dislokavo savo karinį kontingentą padėti Malio vyriausybei, kurios pajėgos kovoja su ginkluotomis grupėmis, susijusiomis su „Al Qaeda“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:33 PM

Čekijos Senatas trečiadienį nusprendė į Malį nusiųsti 50 karinių instruktorių, kurie ten praleis 15 mėnesių. Jų misija oficialiai prasidės balandį.

Čekijos ministras pirmininkas Petras Nečasas teigė, kad šalies kariai bus dislokuoti karinėse bazėse Malyje, tačiau jie nebus tiesiogiai susiję su kariniais veiksmais.

15 narių Jungtinių Tautų Saugumo Taryba gruodį vienbalsiai pritarė tam, kad Afrikos vadovaujamai Tarptautinei paramos misijai Malyje būtų suteiktas metų trukmės mandatas.

Prancūzija sausio 10 dieną dislokavo savo karinį kontingentą padėti Malio vyriausybei, kurios pajėgos kovoja su ginkluotomis grupėmis, susijusiomis su „Al Qaeda“. Sekmadienį taip pat pranešta, kad Malyje per devynias savaites trunkančią karinę kampaniją prieš islamistų sukilėlius žuvo penktas Prancūzijos kariškis. Kapralas iš 1-ojo jūrų pėstininkų pulko žuvo per karinius veiksmus.

Prancūzija sausį pradėjo sausumos ir oro operaciją, kuria siekiama iš regiono išstumti islamistų sukilėlius, kurie kelia pavojų Vakarų Afrikos ir Europos saugumui.

Operacija padėjo išvaduoti Šiaurės Malį nuo islamistų okupacijos, per ją nukauta daugybė kovotojų.

Karinė operacija yra "paskutiniame, tačiau sudėtingiausiame etape", sakoma Pranvcūzijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.