Valstijos gubernatorius prašo kantrybės dėl sprogimų Bostone tyrimo

Vykstant tyrimui dėl sprogimų Bostone, Masačusetso valstijos gubernatorius paprašė žmones būti kantrius. „Aš prašau visų leisti policijai atlikti savo darbą. Kai jie turės bendrą vaizdą, mums pasakys, koks jis“, - per žinių stotį CNN sakė Devalas Patrickas, praneša agentūra AFP.

Vieno greitpuodžio dangtis buvo rastas ant viešbučio, esančio šalia sprogdinimo vietos, stogo.<br>„Reuters“
Vieno greitpuodžio dangtis buvo rastas ant viešbučio, esančio šalia sprogdinimo vietos, stogo.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-04-18 13:40, atnaujinta 2018-03-08 02:08

Žinybos prieš tai paneigė informaciją, kad suimtas vienas įtariamasis, tačiau patvirtino, kad vienas įtariamas asmuo yra ieškomas.

Du sprogimai tradicinį Bostono maratoną sudrebino pirmadienį. Žuvo trys žmonės ir apie 180 buvo sužeisti. Žiniasklaidos teigimu, iki trečiadienio vakaro daugiau kaip 100 sužeistųjų buvo išrašyti iš ligoninių.

Tyrėjai dabar ieško vyro, kurio įtartiną elgesį įvykio vietoje užfiksavo vaizdo kameros. „Yra galimo įtariamojo nuotrauka“, - patvirtino policijos atstovas. Dabar mėginama išsiaiškinti įtariamojo buvimo vietą.

Nusikaltimo vietoje ekspertai rado pėdsakų, rodančių, kad bombos buvo pagamintos iš greitpuodžių. Sprogmenys greičiausiai buvo sudėti į juodas nailonines rankines ar kuprines, o šios padėtos netoli maratono finišo linijos. Laikraščio „Boston Globe“ duomenimis, vaizdo kameros užfiksavo vyrą, į nusikaltimo vietą nešantį juodą rankinę. Policijos atstovas laikraščiui sakė, kad esama „labai arti“ persilaužimo.

Anot JAV žiniasklaidos, policija pirmiausiai remiasi vieno prekybos centro stebėjimo kamerų įrašais. CNN duomenimis, įtariamasis buvo su balta beisbolo kepuraite, šviesiu megztiniu su gobtuvu ir juoda striuke. Kelios žiniasklaidos priemonės skelbia, kad įrašuose matyti, kaip vyras iš karto po sprogimų nubėga, o aplink jį buvę žmonės krenta ant žemės.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už išpuolį.

Į Bostoną atvyksta prezidentas

JAV tyrėjai nuotraukose ir vaizdo įrašuose pastebėjo įtariamąjį, kuris galėjo padėti bombas, nusinešusias trijų žmonių gyvybes, o dar dešimtis suluošinusias per Bostono maratoną, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Kol kas niekas nebuvo suimtas, tačiau stebėjimo kamerų nufilmuoti vaizdai ir nuotraukos gali padėti pasiekti proveržį šio išpuolio tyrime dar prieš atvykstant į Bostoną JAV prezidentui Barackui Obamai ir jo žmonai Michelle su „gydymo“ misija.

Praėjus dviem dienoms, kai dvi bombos sprogo žmonių minioje prie maratono trasos finišo linijos, sužeisdamos apie 180 žmonių, padėtis Bostone išlieka labai įtempta.

Federaliniai teismo rūmai ir dalis ligoninės, kurioje gydomos tos atako aukos, buvo trumpam evakuoti, o prieštaringi pranešimai apie įtariamojo areštą išprovokavo griežtus priekaištus iš Federalinio tyrimų biuro (FTB).

Tačiau vienas teisėsaugos pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP, kad yra nuotrauka žmogaus, potencialaus įtariamojo“. Tyrėjai siekia „surasti ir atpažinti tą asmenį“, pridūrė jis.

Kaip rašo dienraštis „The Boston Globe“, nuotraukose galimai užfiksuotas įtariamasis, padėjęs vieną iš dviejų bombų. Keliuose žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad esama nuotraukų, kuriose įtariamasis matomas bėgantis šalin, kai kiti žmonės krito ant žemės driokstelėjus sprogimui.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šią ataką, o FTB nurodė pradėjęs „pasaulinę“ paiešką.

FTB paskelbė nuotraukas, kuriose matomos sulankstytos greitpuodžio nuolaužos. Manoma, kad greitpuodis buvo panaudotas kaip vienos bombos korpusas, o daugiausiai žmonių sužalojo vinys, metaliniai šratai ir kitokie metalo gabalėliai, kurių buvo pridėta į sprogstamąjį užtaisą.

Vieno greitpuodžio dangtis buvo rastas ant viešbučio, esančio šalia sprogdinimo vietos, stogo.

Ligoninių, kuriose gydomi sužeistieji, gydytojai sakė, kad šratai, ir vinys, išimti iš nukentėjusiųjų kūnų, taip pat naudojami šiame tyrime.

Masačusetso pagrindinės ligoninės traumų chirurgijos skyriaus vedėjas George'as Velmahosas sakė, kad tos metalinės skeveldros buvo perduotos policijai. Pasak jo, iš vieno paciento kūno buvo ištraukta 12 vinių.

B. Obama pasmerkė šią ataką kaip „teroro aktą“ ir pažadėjo, kad užpuolikai „pajus visą teisingumo svorį“.

Prezidentas kartu su žmona ketvirtadienio rytą dalyvaus specialiose ekumeninėse pamaldose už aukas Bostono Šv. Kryžiaus katedroje.

Apie 100 sužeistųjų jau išrašyti iš Bostono ligoninių, tačiau apie dešimties būklė tebėra kritinė - juos reikės vėl operuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.