Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Sirijos sukilėliai išplatino įrašą, kaip nupjauna galvas dviem aukoms

Sirijos kovotojai nupjovė galvą katalikų dvasininkui pranciškonui ir dar mažiausiai vienam žmogui, ir nufilmavę kruviną egzekuciją vaizdo įrašą paskelbė internete. Manoma, kad žmonės buvo nubausti už bendradarbiavimą su prezidento Basharo al Assado režimo atstovais. Įraše matyti, kad egzekuciją stebi ir vaikai, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 1:05 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:25 AM

Apie tėvo Francois Murado žūtį Sirijoje Vatikanas pranešė dar birželio 24 d. Bet jo žūties detalių Vatikano spaudos tarnyba nepateikė. Dvasininkas tarnavo vyrų vienuolyne Sirijos šiaurėje. Prasidėjus pilietiniam karui, vienuolynas buvo subombarduotas, ir tėvas Francois persikėlė į kitą, moterų vienuolyną.

Neseniai internete pasirodė šokiruojantis vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota dviem vyrams įvykdoma mirties bausmė. Vienas iš vyrų panašus į tėvą Francois. Įraše kalbama, kad jis nubaudžiamas neva už bendradarbiavimą su valdančiųjų armija.

„Jų telefonuose yra kariškių numeriai“, - kalba vidutinio amžiaus teroristas, prisiėmęs sau ir teisėjo, ir budelio pareigas. Jis pasakoja miniai, kad dviejų belaisvių kaltė įrodyta, bet yra ir trečias sulaikytas asmuo, dėl kurio dar turės būti atliktas papildomas tyrimas. „Todėl mes jį nubausime vėliau“, - kalba teroristas.

Miniai šaukiant „Alach Achbar“, jis paima peilį ir kaip mėsininkas nupjauna galvą pirmajai aukai – tėvui Francois. Tada pakėlęs nupjautą galvą parodo ją miniai ir padeda ant nužudytojo kūno, o tuomet imasi kitos aukos. Su kitu belaisviu padaroma tas pats. Nė vienas iš belaisvių neištarė nė žodžio nei kai buvo skelbiamas nuosprendis, nei kai jiems gyviems pjovė galvas.

Tarp kelių dešimčių vyrų, susirinkusių pasižiūrėti egzekucijos, buvo ir nemažai vaikų. Kai kuriems iš pažiūros ne daugiau 7-8 metų. Vaikai lyg niekur nieko prieina prie nužudytųjų kūnų, smalsiai juos apžiūrinėja. Gali būti, kad Sirijos kovotojai tikslingai moko vaikus žiaurumo.

Už kadro vis pasigirsta rusų kalba. „Ei, nesigrūskit! Ei!“ - rusiškai šaukia kažkas, kai prie begalvio dvasininko kūno puola minia, norinti mobiliaisiais telefonais nufilmuoti bausmės rezultatą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.