Egipte slopstant neramumams sušvelninta komendanto valanda

Armijos remiama

Egipte - skaidresnės nuotaikos.<br>AP
Egipte - skaidresnės nuotaikos.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 25, 2013, 12:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:24 PM

Dabar komendanto valanda truks nuo 21 val. (22 val. Lietuvos laiku) iki 6 val., išskyrus penktadienius, kai ji, kaip buvo ir iki šiol, prasidės 19 val., nurodoma vyriausybės pareiškime.

Jame sakoma, kad toks sprendimas buvo priimtas siekiant „palengvinti naštą piliečiams ir reaguojant į žmonių reikalavimus“.

Protestai dažnai rengiami penktadieniais – pirmąją Egipto savaitgalio dieną, po vidurdienio maldų.

Komendanto valanda buvo įvesta rugpjūčio 14 dieną, kai policija likvidavo Musulmonų brolijos protestų Kaire stovyklas, kurios buvo įkurtos reikalaujant grąžinti į postą nušalintą islamiškų jėgų prezidentą Mohamedą Mursį. Pareigūnai nurodo, kad komendanto valanda galios mažiausiai mėnesį.

M.Mursi šalininkų „Kankinių penktadienio“ protestai, kuriuos rengė Musulmonų brolija ir jos sąjungininkai, nepritraukė didžiulių minių ir buvo palyginti nesmurtiniai, – Nilos deltoje esančiame Tantos mieste žuvo vienas vyras.

Kaip rodo vyriausybės statistika, nuo liepos 3 dienos, kai armija nušalino M.Mursi, visoje šalyje žuvo daugiau kaip 1 tūkst. žmonių, tarp jų – maždaug 100 kareivių ir policininkų. Musulmonų brolija tvirtina, kad žuvusiųjų skaičius yra daug didesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.