B.Obama pasakė savo nuomonę apie Rusijos planą dėl Sirijos

Amerikos prezidentas Barackas

Rusijos idėją B.Obama pavadino „potencialiai pozityvia“.<br>AP nuotr.
Rusijos idėją B.Obama pavadino „potencialiai pozityvia“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2013, 9:17 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:30 AM

Tačiau interviu CNN B.Obama perspėjo Siriją nesigriebti jokios vilkinimo taktikos ir sakė, jog taip, kad kažkas kalbama apie diplomatinę išeitį iš krizės, atsitiko tik dėl jo administracijos grasinimų imtis karinių veiksmų.

„Tai potencialiai pozityvi plėtotė“, - sakė B.Obama apie Rusijos planą, duodamas interviu šešioms televizijoms, kurie buvo dalis jo intensyvios kampanijos už Kongreso pritarimą smūgiams Sirijoje.

„Turiu pasakyti, jog mažai tikėtina, kad be realaus karinio grasinimo būtume atvykę iki to taško, kur buvo net viešų tokių pareiškimų“, - sakė jis.

Prezidentas sakė paprašęs savo valstybės sekretoriaus Johno Kerry dirbti su Rusija ir pažiūrėti, ar Maskvos pasiūlymą dėl susitarimo, pagal kurį Sirijos cheminiai ginklai būtų perduoti tarptautinei priežiūrai, įmanoma įgyvendinti.

„Tai mano pokalbių su prezidentu Vladimiru Putinu, kurie vyko jau kuris laikas, tąsa“, - sakė B.Obama PBS.

„Jei galime išsemti šias diplomatines pastangas ir pateikti formulę, kuri suteiktų tarptautinei bendrijai patikrinamą, įvykdomą mechanizmą šiai cheminių ginklų Sirijoje (problemai) spręsti, tada visas esu „už“, - sakė jis.

Iranas sveikina Rusijos planus

Iranas sveikina Rusijos planą užkirsti kelią JAV smūgiams prieš Siriją užsitikrinant susitarimą dėl Damasko režimo cheminių ginklų sunaikinimo, antradienį pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai . 

Marzieh Afgham spaudos konferencijoje Teherane pažymėjo, jog šis pasiūlymas turi apimti ir cheminius ginklus, esančius rankose sukilėlių grupuočių, kurios siekia nuversti Sirijos prezidento B.al Assado režimą. 

„Irano Islamo Respublika su pritarimu sveikina (Rusijos) iniciatyvą, kurios tikslas yra sustabdyti bet kokius karinius veiksmus“ prieš Siriją , sakė M.Afgham. 

„Mes norime, kad mūsų regione neliktų visų masinio naikinimo ginklų ... Šios pastangos taip pat turėtų būti nukreiptos cheminius ginklus, esančius Sirijos sukilėlių grupuočių rankose“, - pridūrė ji. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.