Rusų kariuomenės ginklas – ir ugnimi spjaudantis „buratinas“

Kai bendrovė „Boeing“ ir JAV karinės pajėgos pristatė pasauliui bepilotį naikintuvą „QF-16“, Rusija savo karinę galią toliau reklamuoja tankais. Amerikiečių inžinieriai orientuojasi į techniką, kuri priešą padeda užklupti nepastebimai ir padaryti didelę žalą, o Rusijos karinė pramonė tiki, kad visų pirma priešams reikia įvaryti baimę garsiu riaumojimu ir kurtinančiais šūviais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2013, 5:53 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:29 PM

Ginklų pirkliai šią savaitę leidžia Rusijos Uralo kalnuose. Žemutinio Tagilo mieste keturias dienas vyksta paroda „Russian Arms Expo 2013“ (RAE 2013), kurioje rusai demonstruoja karinės technikos laimėjimus. Orą drebina tankų šūviai, galvas į viršų priverčia užversti naikintuvai.

Maskva tikisi, kad paroda Sverdlovsko srityje padės privilioti naujų klientų ir smarkiau įsuks 14 milijardų apimties karinės pramonės mašiną.

Organizatorių duomenimis, iš viso į parodą atvyko 400 dalyvių iš 50 šalių. Tai vienas didžiausių tokio pobūdžio renginių Rusijoje.

Parodos „RAE 2013“ atidaryme dalyvavo Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas. Jis smalsiai apžiūrėjo įvairią techniką ir ginklus. D.Medvedevą sužavėjo MiG-29 naikintuvų viražai. Premjeras negailėjo gerų žodžių naujausiai Rusijos šarvuotajai technikai ir gyrė pasakos personažo vardu pavadintą raketų paleidimo pabūklą „TOS-1 Buratino“.

Parodoje vaikštinėjo būriai generolų, ginkluotės ekspertų ir net dvasininkų, kurie buvo pakviesti pašventinti tankų.

Apie naujosios kartos ginkluotę garsiai kalbėjo Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas. Jis tikino, kad „išmanioji ir nekonvencinė“ Rusijos ginkluotė suteikia šaliai pranašumą žemėje, ore, jūroje ir kosmose.

Pirmą kartą RAE paroda buvo surengta 1999 metais. Šiemet paroda vyksta devintą kartą. Visas veiksmas vyksta Žemutinio Tagilo Metalų tyrimų instituto poligone „Staratel“.

Oficiali RAE svetainė internete rašo, kad paroda skirta „pristatyti Rusijos karinę įrangą, ginklus ir šaudmenis, padėti produkcijai įsitvirtinti vidaus ir užsienio rinkose“. Todėl naujų tarptautinių partnerių ieškantys gamintojai siūlo didelę įvairovę - nuo senų, 50 metų amžiaus lėktuvų, iki naujausių šarvuočių „Terminator“.

Kaip tik parodos metu Rusija pranešė, kad nesutinka prisijungti prie Jungtinių Tautų ginklų prekybos sutarties, nes įžvelgia joje nemažai trūkumų ir spragų, kuriomis, anot Maskvos atstovų, gali pasinaudoti neaiškūs, valstybėms neatstovaujantys veikėjai, atlikdami nelegalius ginklų prekybos sandorius.

Užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas pabrėžė apgailestaujantis, kad Rusijos pastabų nenori girdėti nei Europos Sąjunga, nei NATO.

JAV šią sutartį pasirašė trečiadienį per metinę Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją Niujorke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.