Indija sulaukė Rusijos lėktuvnešio

Rusijoje šeštadienį galutinai perduotas Indijai modernizuotas,

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, „Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2013, 2:10 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:16 AM

Dabar šis laivas vadinsis INS „Vikramaditya“, vieno Indijos imperatorių garbei.

Arktiniame Severodvinsko uoste šeštadienio rytą surengtoje laivo perdavimo ceremonijoje dalyvavo Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas ir Indijos gynybos ministras Arackaparambilas Kurienas Antony.

„Indija – mūsų draugė, ir Rusijai ne vis tiek, kaip gyvena jos draugai – saugiai ar patiriantys grėsmę. Kai toks laivas papildys Indijos laivyną, tai bus galingas indėlis į Indijos saugumą“, – pasakė D.Rogozinas.

Laivo „Vikramaditya“ karininkai nuleido Rusijos vėliavą ir iškėlė Indijos karinio jūrų laivyno vėliavą. Laivo kapitono žmona į laivo bortą sudaužė kokoso riešutą.

Pagal 2004 metais pasirašytą sutartį Rusija įsipareigojo už 771 milijoną dolerių modernizuoti į laivą iki 2008 metų. Bet kaštai išaugo iki 2,3 mlrd. dolerių, nurodė Indijos žiniasklaida, o darbų pabaigos data vis buvo nukeliama.

Paskutinius dokumentus šeštadienį pasirašė laivo kapitonas Surajs Berry ir Rusijos ginklų eksporto agentūros vadovo pavaduotojas Igoris Sevastjanovas.

Tikimasi, kad „Vikramaditya“ atplauks į Indiją 2014 metais. Kelionėje namo jį valdyti Indijos jūreiviams padės rusų specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.