Melagingas pranešimas apie bombą privirė košės Harvardo studentui

„Paskubėkite, nes jos greitai sprogs“, - sakoma žinutėje.

Į pranešimą reagavo gausios pareigūnų pajėgos.<br>AP nuotr.
Į pranešimą reagavo gausios pareigūnų pajėgos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 18, 2013, 10:51 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:51 PM

20-mečiui Eldo Kimui gresia iki penkerių metų įkalinimas, trejų metų priežiūros laikotarpis ir 250 tūkst. dolerių (beveik 627 tūkst. litų) bauda, jeigu jis bus pripažintas kaltu dėl klaidinančio pranešimo apie bombą, susijusio pirmadienį įvykusiu incidentu universiteto komplekse.

Nurodoma, kad jis privertė bergždžiai gaišti laiką dešimtims Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentų, policininkų ir gelbėtojų, pasiųstų ieškoti menamų bombų po to, kai Harvardo universiteto policijai, koledžo pareigūnams ir studentų laikraščiui buvo pasiųsti vienodo turinio elektroniniai laiškai.

Tie laiškai buvo gauti pirmadienį 8 val. 30 min. vietos (15 val. 30 min. Lietuvos) laiku - likus pusvalandžiui iki E.Kimo egzamino pradžios. Juose teigiama, kad „universiteto komplekse padėtos bombos“, taip pat perspėjama, jog šrapnelio pripildyti sprogstamieji užtaisai buvo padėti keturiuose pastatuose.

„Paskubėkite, nes jos greitai sprogs“, - sakoma žinutėje.

Policija iškvietė FTB agentus, o minėti keturi pastatai buvo skubiai evakuoti. Dėl to teko atšaukti kelis egzaminus, tačiau po kelias valandas trukusių paieškų jokių sprogmenų nebuvo rasta.

Elektroniniai laiškai buvo pasiųsti anonimiškai, tačiau FTB dokumentuose nurodoma, kad E.Kimas prisipažino pareigūnams išsiuntęs tą perspėjimą, kad išvengtų ryte turėjusio įvykti baigiamojo egzamino.

Šis universitetas, priklausantis vadinamajai Gebenės lygai, yra viena iš didžiausią prestižą turinčių aukštojo mokslo įstaigų pasaulyje. Harvardo universitetas turi apie 21 tūkst. studentų, o jo kompleksas dominuoja Kembridžo miestelyje Masačusetse netoli Bostono.

Praeitą mėnesį Yale’io (Jeilio) universitetas - Harvardo pagrindinis varžovas - buvo uždarytas keturioms valandoms, kai vienas telefonu paskambinęs studentas klaidinančiai pranešė, esą jo kambario draugas planuoja surengti šaudynes švietimo įstaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų