Iš Libano į Šiaurės Izraelį paleistos raketos, Izraelis atsakė ugnimi

Iš Libano į Šiaurės Izraelį sekmadienį buvo paleistos raketos, tačiau pranešimų apie nukentėjusiuosius ar žalą nepateikiama. Izraelis atsakė artilerijos ugnimi, skelbia „Reuters“.

Iš Libano buvo paleistos penkios raketos, tačiau tik dvi pataikė į Izraelio teritoriją.<br>"Reuters" nuotr.
Iš Libano buvo paleistos penkios raketos, tačiau tik dvi pataikė į Izraelio teritoriją.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 29, 2013, 1:17 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:18 PM

Kol kas nežinoma, kas paleido raketas.

Jungtinių Tautų taikdarių pajėgos Pietų Libane ragina susilaikyti nuo smurto proveržio ir kartu su libaniečių armija bando gauti daugiau informacijos apie ataką.

Izraelio valdžios teigimu, iš Libano buvo paleistos penkios raketos, tačiau tik dvi pataikė į Izraelio teritoriją. Kitos nukrito Libano pusėje.

Pietinėje Libano dalyje yra iraniečių remiamos grupės „Hezbollah“, kuri prieš septynerius metus kovojo prieš Izraelį ir šiuo metu dalyvauja Sirijos pilietiniame kare prezidento Basharo al-Assado pusėje, bastionas. Teritorijoje taip pat veikia palestiniečių grupės.

Gynybos ministro Moshe Yaalono pranešime teigiama, kad Libano vyriausybė ir kariuomenė atsakinga už pirmą nuo rugpjūčio mėnesio pasienyje įvykdytą ataką.

Pasak M.Yaalono, Izraelio kariuomenė atsakė „galinga artilerijos ugnimi ir, jeigu prireiks, pasinaudos dar didesne jėga“.

Pasak liudininkų Libano pasienio teritorijoje, kur po 2006 metais vykusio karo neramumai nebevyko, netoli dviejų miestų nusileido 33 Izraelio artilerijos sviediniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.