V.Putinas bandė parodyti, kad Rusija - pajėgi nugalėti teroristus

Rusijos

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 31, 2013, 4:45 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:48 PM

„Besibaigiančiais metais mums teko susidurti su problemomis ir priimti rimtų išbandymų iššūkį, taip pat ir tokių kaip nežmoniški teroro aktai Volgograde ir savo mastu precedento neturinčios stichinės nelaimės Tolimuosiuose Rytuose“, – sakė V.Putinas, kreipdamasi į tautiečius iš Chabarovsko.

Išbandymų dienomis „Rusija visada tapdavo vieninga ir sutelkta“, – pažymėjo ji ir priminė apie tuos, „kurie garbingai ir oriai atlaikė stichijos išbandymus“, potvynį Tolimuosiuose Rytuose, bet kol kas negali švęsti švenčių savo namuose.

Valstybės vadovas pareiškė, kad norėtų kartu su jais pasveikinti visą šalį, „pakelti taurę už liaudį, už visų kovojusių su potvyniu sveikatą“.

„Brangūs draugai, mes lenkiame galvas prieš žiaurų teroro aktų aukas. Esu įsitikinęs, kad nuožmiai ir nuosekliai tęsime kovą su teroristais iki visiško jų išnaikinimo“, – pasakė V.Putinas.

„Mes palaikysime visus nukentėjusius, padarysime viską, kas planuota, atkursim ir pastatysim viską, kas numatyta atkurti ir pastatyti“, – pabrėžė jis.

Prezidentas dar pažymėjo, kad 2013-aisiais pavyko daug ką pasiekti. „Mūsų kai kuo tapo geresnė, turtingesnė, patogesnė, ėmė atkakliau ginti savo interesus tarptautiniuose reikaluose“, – sakė V.Putinas.

Pasak jo, todėl Rusijos gyventojai, nepaisydami nieko, nuoširdžiai džiaugiasi Naujųjų metų artėjimu ir sutinka juos su viltimi ir lūkesčiais ateičiai.

„Mes optimistiškai žvelgiame į ateitį, nuoširdžiai tikime tuo, kas geriausia, laime ir sėkme“, – sakė V.Putinas.

Jis priminė, kad 2014-aisiais reikia daug ką padaryti ekonomikoje, kad žmonės gyventų geriau, būtų užtikrintas jų saugumas, „aukščiausiu lygiu surengti Olimpines ir Parolimpines žaidynes, iki kurių liko geras mėnuo“.

„Naujametė naktis – tai laikas, kai mes ypatingai suvokiame, kokie esame artimi. Tad padėkokime vienas kitam už supratimą ir pagalbą, meilę ir rūpinimąsi. Buities skuboje mes retai tai darome, bet juk būtent artimųjų parama ir draugų patikimumas visuomet suteikia mums pasitikėjimo savimi, siekio atiduoti jiems daugiau negu gauti“, – sakė V.Putinas ir palinkėjo tautiečiams sveikatos, laimės, bei pasveikino su Naujaisiais 2014 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.