Šiaurės Korėja išbandė naujus raketų variklius

JAV įsikūrusio Korėjos pusiasalio

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 2, 2014, 10:13 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:12 AM

Centro paskelbtoje ataskaitoje rašoma, kad „KN-08“ raketų variklių bandymai buvo atlikti kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje. Komercinių palydovų darytose Šiaurės Korėjos karinių objektų nuotraukose užfiksuotas padidėjęs aktyvumas, raketų pakopų ardymas, kuro cisternos ir ryškus ugnies paliktas pėdsakas, liudijantis apie raketinio variklio bandymą.

„Kadangi šios pastangos tęsiamos, kitas techniniu požiūriu logiškas žingsnis būtų visos raketos išbandymas“, - rašoma „38 North“ internetinėje svetainėje, kur taip pat pažymima, jog „KN-08“ skrydžio nuotolis gali viršyti 10 tūkst. kilometrų.

Pietų Korėjos žvalgybos ir kariuomenės atstovai JAV analitikų paskelbtos informacijos kol kas nekomentuoja, tačiau neatmeta naujų Pchenjano raketų bandymų galimybės.

„Pasiruošti balistinės raketos paleidimui iškart po variklių bandymo yra labai sunku, tačiau jie gali rengtis kitiems dalykams“, - sakė gynybos ministerijos atstovas.

Manoma, kad Šiaurės Korėja šiuo metu plėtoja ne tik tarpžemynines balistines raketas, galinčias pasiekti taikinius JAV, bet ir bando sumažinti branduolinio užtaiso dydį, kad šis galėtų būti įmontuotas raketoje. 2012 metų gruodį Pchenjano kosmoso agentūra į orbitą sėkmingai iškėlė pirmąjį šalies palydovą, o pernai vasarį atliko trečią požeminį branduolinį bandymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.