Jūroje šalia Ukrainos - didžiuliai Rusijos kariniai manevrai

Rusija Ukrainos pašonėje ruošiasi intensyviai šaudyti raketas ir mėtyti bombas – šalies Gynybos ministerija pranešė, kad jos Juodosios jūros laivynas užbaigė dislokavimo fazę ir pradeda pirmąjį mokymų etapą Juodojoje jūroje. Laivai ir aviacija šaudys raketas ir sprogdins bombas, rašo newsru.com.

Kariniuose jūriniuose manevruose dalyvauja apie 20 karinių ir pagalbinių laivų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kariniuose jūriniuose manevruose dalyvauja apie 20 karinių ir pagalbinių laivų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 5, 2014, 4:07 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:13 AM

Mokymai Juodojoje jūroje prasidėjo penktadienį. Kariniuose jūriniuose manevruose dalyvauja apie 20 karinių ir pagalbinių laivų, daugiau kaip 20 lėktuvų ir sraigtasparnių, jūsų pėstininkų padaliniai, Juodosios jūros pakrantės raketinių ir artilerijos pajėgų kariai, aprūpinimo padaliniai. Mokymų plotas apims visą Juodosios jūros akvatoriją.

Pirmajame pratybų etape Juodosios jūros karinio laivyno laivai ir aviacija šaudys raketas, paleis sparnuotąsias raketas, atliks sudėtingų taikinių bombardavimus, leis raketas iš pakrančių gynybinių sistemų.

Liepos 4-13 dienomis Juodojoje jūroje vyksta ir tarptautiniai kariniai mokymai „2014 Breeze“, kuriuose dalyvauja NATO šalys – Bulgarija, Graikija, Rumunija, Turkija ir JAV.

Ginkluotės iš Krymo negrąžins

Rusijos užsienio reikalų ministerija paskelbė, kad stabdomas Krymo teritorijoje esančios Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms priklausančios ginkluotės, technikos ir materialiųjų priemonių perdavimas Ukrainai.

„Dėl tebesitęsiančių aktyvių Ukrainos jėgos struktūrų veiksmų Ukrainos rytuose, panaudojant sunkiąją ginkluotę ir aviaciją, dėl ko žūva taikūs žmonės, vaikai, griaunami gyvenviečių civilinės infrastruktūros objektai Donecko ir Luhansko srityse, Rusija priėmė sprendimą pristabdyti perdavimo oficialiajam Kijevui Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Krymo respublikos teritorijoje esančios ginkluotės, karinės technikos ir materialiųjų priemonių procesą“, – sakoma Rusijos URM pranešime, paskelbtame šios institucijos tinklalapyje šeštadienį.

„Šis sprendimas galios iki visiško Ukrainos jėgos struktūrų vykdomų karo veiksmų nutraukimo Ukrainos rytuose ir padėties sureguliavimo taikiu būdu“, – sakoma pranešime,.

Kaip primenama BBC tinklalapyje, Maskva Ukrainos jėgos struktūrų veiksmus vadina baudžiamąja operacija ir reikalauja, kad Kijevas nedelsdamas ją nutrauktų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.