„Hamas“ taikinys – pagrindinis oro uostas Izraelyje

Raketa atskriejo ir iš Libano

Raketų, iš Libano paleistų į Izraelį, likučius penktadienį apžiūrėjo ir Libano kariškiai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Raketų, iš Libano paleistų į Izraelį, likučius penktadienį apžiūrėjo ir Libano kariškiai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-07-11 11:53, atnaujinta 2018-02-12 01:40

„Atsižvelgdamas į Izraelio atakas prieš Gazos Ruožo gyventojus, judėjimo „Hamas“ ginkluotasis sparnas nusprendė atsakyti į Izraelio agresiją ir mes perspėjame jus neskraidyti į Ben Guriono oro uostą, kuris bus tarp mūsų šiandienos taikinių, nes jame taip pat yra oro pajėgų bazė“, – sakoma pareiškime. 

Anksčiau grupuotė paskelbė, kad penktadienį oro uosto link jau paleido mažiausiai vieną raketą, bet palestiniečių kovotojų raketos paprastai skrieja netiksliai ir nėra žinoma, kad būtų nukritusios šiame oro uoste ar netoli jo.   

Ben Guriono tarptautinis oro uostas – pagrindinis Izraelyje – yra gerai apsaugotas raketų gaudymo sistemų. 

Oro uosto administracijos atstovas sakė, kad oro uoste aidėjo sirena ir kad visa veikla buvo sustojusi maždaug 10-čiai minučių, bet nurodė, kad ta sirena buvo dalis bendro pavojaus Tel Avivo rajone, o ne konkretus pavojus oro uostui. 

Raketa atskriejo ir iš Libano

Šiaurės Izraelyje anksti penktadienį nukrito iš Libano paleista raketa, todėl Izraelio armija per sieną atsišaudė iš artilerijos pabūklų. Raketa nukrito lauke netoli Kfar Juvalo, tarp Metulos ir Kirjat Šmonos šiauriniame Izraelio pakraštyje.

„Iš Libano paleista raketa neseniai nukrito atviroje vietoje netoli Metulos. Reaguodamos Izraelio gynybinės pajėgos pradėjo šaudyti į raketų ugnies šaltinį“, – sakoma armijos pareiškime.

Armijos atstovas pulkininkas leitenantas Peteris Lerneris sakė, kad artilerijos daliniai paleido ugnį į „įtartinas pozicijas“, pastebėtas už sienos.

Visuomeninis radijas pranešė, kad rajone į šiaurę nuo Kirjat Šmonos nukrito dvi raketos „Katiuša“, kurių viena pataikė į tuo metu tuščią kelią.

Kariškiai radijui sakė manantys, kad raketas paleido palestiniečių grupelė, solidarizuodamasi su Gazos Ruožo islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojais, kurie įsitraukė į didelę, antradienį prasidėjusią konfrontaciją su Izraelio armija.

Pasak kariškių, mažai tikėtina, kad tas raketas paleido šiitų judėjimas „Hezbollah“, kuris kontroliuoja Pietų Libaną, nes jis šiuo metu nenori veltis į kovas su Izraeliu.

Vienas Libano saugumo šaltinis, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės, patvirtino, kad įvyko toks incidentas, bet sakė, kad buvo paleista „iki trijų“ raketų.

„Izraeliečiai atsišaudė, paleido maždaug 25 sviedinius į Kfar Šubos pakraštį“, – sakė jis, paminėdamas kaimą Libano pietuose.

„Niekas nebuvo sužeistas, sviediniai nukrito į laukus, ne ant namų. Padėtis prie sienos dabar rami, vieną vyrą saugumo pajėgos sulaikė apklausai“, – pridūrė šaltinis.

Libano oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra taip pat pranešė apie „25 sviedinius“, kuriuos Izraelis paleido atsakydamas į apšaudymą raketomis.

Raketa pataikė į degalinę

Gazos Ruožo kovotojų paleista raketa penktadienį pataikė į vieną degalinę pietų Izraelyje, sukeldama didelį sprogimą, per kurį trys žmonės buvo sužeisti, pranešė armija ir medikai. 

„Į Ašdodą buvo paleista virtinė raketų, iš kurių viena smogė degalinei, padarydama didžiulę žalą“, – sakoma armijos pranešime. 

Medikai nurodė, kad trys žmonės buvo išvežti į ligoninę, o vienas iš jų buvo labai sunkiai sužeistas. 

„Sužeisti trys žmonės, iš jų vienas – labai sunkiai“, – grietosios pagalbos tarnybos atstovas Eli Binas sakė visuomeniniam radijui, pasakodamas apie incidentą pietiniame Ašdodo uostamiestyje, esančiame už 28 kilometrų į šiaurę nuo Gazos Ruožo. 

Degalinėje įsiplieskė didelis gaisras, kurį mėgina suvaldyti ugniagesiai, pridūrė medikai.

Savo ruožtu palestiniečiai pranešė, kad per Izraelio antskrydį centrinėje Gazos Ruožo dalyje penktadienį žuvo du žmonės ir bendras per keturias izraeliečių kampanijos dienas žuvusių palestiniečių skaičius padidėjo iki 100.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.