Kas numušė du Ukrainos naikintuvus - teroristai ar Rusija?

Sukilėliai skelbia, kad numušė Ukrainos karinių pajėgų lėktuvą, taip pat yra nepatvirtintos informacijos apie dar vieno lėktuvo stiprų apgadinimą. Apie tai trečiadienį po pietų paskelbė „Donecko liaudies respublikos“ gynybos vadovu vadinamas Igoris Strelkovas.

Separatistai prie numušto Ukrainos naikintuvo.<br>Twitter nuotr.
Separatistai prie numušto Ukrainos naikintuvo.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2014, 3:28 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:05 PM

„Prie Savur-Mohylos numuštas Ukrainos karinis lėktuvas. Pilotas katapultavosi.“, - portalui „Novorossija“ sakė I.Strelkovas. „Yra duomenų, kad dar vienas lėktuvas buvo smarkiai apgadintas“, - pridūrė jis.

Separatistų vadas taip pat pareiškė, kad vis dar vyksta intensyvios kovos prie Marinovkos punkto. „Mūsiškiai laiko Dubrovką ir bando veržtis į vakarus ir pietvakarius. Artilerijos smūgiai buvo suduoti Grigorovkai ir Marinovkos mutinės punkto teritorijai.“, - teigė I.Strelkovas.

Šią informaciją patvirtino ir Ukrainos vykdomos antiteroristinės operacijos atstovas. Pasak jo, du naikintuvai (Su-25 ir Su-24) buvo numušti apie 13 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku netoli Savur Mohylos gyvenvietės rytų Ukrainoje. 

Skelbiama, kad vieno naikintuvo pilotas katapultavosi ir liko gyvas. Rastas jo parašiutas. Pilotui pavyko pasprukti nuo persekiojančių separatistų. Šiuo metu jo intensyviai ieškoma.

Numušė Rusija?

Ukrainos lėktuvai Su-25, skridę antiteroristinės operacijos zonoje, buvo numušti ne iš Ukrainos teritorijos, pareiškė šios šalies Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) informacijos centro atstovas Andrijus Lysenka.

„Pirminiais duomenimis, šiuos lėktuvus numušė ne teroristai, nes nešiojami zenitiniai raketiniai kompleksai negali tokio aukščio pasiekti. Lėktuvai buvo pamušti 5200 metrų aukštyje... Pirmine informacija, kaip tik iš už sienos buvo paleistos šios raketos“, – sakė A.Lysenka trečiadienį per spaudos konferenciją Kijeve.

Jis nurodė, kad vyksta tyrimas, informacija apie pilotų likimą neplatinama dėl jų saugumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.