Prorusiški separatistai Ukrainoje naudoja ypač pavojingas kulkas

Ukrainos gynybos ministras Valerijus Geletejus pareiškė, kad Rusijos kariuomenė Rytų Ukrainoje naudoja specialias šarvuotąsias kulkas, praneša Ukrainos naujienų agentūra „Unian“. Ministras šią žinią ketvirtadienį paskelbė spaudos konferencijoje.

Ukrainos gynybos ministras V.Geletejus pareiškė, kad Rusijos kariuomenė Rytų Ukrainoje naudoja specialias šarvuotąsias kulkas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos gynybos ministras V.Geletejus pareiškė, kad Rusijos kariuomenė Rytų Ukrainoje naudoja specialias šarvuotąsias kulkas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-02 18:12, atnaujinta 2018-01-28 19:55

V.Geletejus pademonstravo kulką, turinčią volframo-karbido šerdį. Jis sakė, kad kelias dešimtis tokių kulkų jam pateikė žvalgyba. Kulkos rastos rytinėje Ukrainos dalyje, kontroliuojamoje separatistų.

„Turime informacijos, kad Rusija Ukrainos teritorijoje naudoja naujausius savo ginklus. Šios 7,62 mm snaiperinio Dragunovo šautuvo kulkos atrodo įprastos, tačiau jų šerdis – iš ypatingo lydinio. Tokia kulka gali pramušti šešto apsaugos lygio neperšaunamąją liemenę ir, žinoma, šarvuotosios technikos kėbulą. Tokiais ginklais Rusijos kariuomenė pradėjo ginkluotis 2013 m., o ji jau naudojama Donbase“, – sakė ministras.

Ministro teigimu, Ukraina kreipsis į tarptautinius teismus, kad jie įvertintų Rusijos ginkluotės teisėtumą – ar gali agresorė Donbase naudoti savo naująją ginkluotę.

Parengė Paulius Gritėnas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.